5. 6. 2018 19:42 − 1450× − 0

Start na Turkmen Desert Race zlevní přihlášku do Afriky

Turkmen Desert Race 2018 a Africa Eco Race 2019 pod jednou hlavičkou.

Pořadatelé Africa Eco Race otevřeli přihlášky do dalšího závodu, Turkmen Desert Race, který se pojede od 11. do 15. září 2018 v Turkmenistánu. Závod je vypsán pro automobily, malé dvoumístné buginy SSV a kamiony. Trať staví René Metge a bude rozdělena do pěti etap o celkové délce okolo 1500 kilometrů. Trasa povede i přes černou poušť Karakum, která má rozlohu 350.000 kilometrů čtverečních.

Závodníci, kteří se Turkmen Desert Race zúčastní, dostanou zvláštní slevu na startovném na Africa Eco Race 2019. Stihnout oba závody nebude problém ani v případě technické závady nebo nehody v Turkmenistánu. Do Afriky se odplouvá až 30. prosince.

René Metge a Jean-Louis Schlesser, pořadatelé Turkmen Desert Race 2018, s ohledem na to, že se jedná o nový závod, zvolili maximálně vstřícný přístup k účastníkům: poplatek za posádku činí 2500 Euro, za člena doprovodu 500 euro a za asistenční vozidlo 250 euro. V ceně je zahrnuta doprava, víza a pohonné hmoty pro závodní stroje všech kategorií kromě kamionů, u kterých se bude cena za dopravu řešit v rámci přejímek. Pro asistence jsou rovněž nachystány výhodné možnosti dopravy.

Závodu se zúčastní Tom Racing Tomáše Tomečka s oběma svými Tatrami balai. S jednou pojede Tomeček, druhou bude řídit Petr Foltýn.

Na Turkmen Desert Race 2018 se lze přihlásit do 31. července. Technika bude z Evropy odjíždět na konci srpna. Administrativní a technické přejímky se budou konat 9. a 10. září, následujícího dne se již pojede první etapa. Cíl závodu bude 15. září, den na to se všichni vydají zpět do Evropy.

Od května jsou rovněž otevřeny přihlášky na Africa Eco Race 2019. Nejlevnější poplatky zaplatíte do konce června, druhý termín s nižší cenou skončí 15. září a oficiální konec přihlašování je stanoven na 15. listopad. Přehled možností plateb najdete na oficiální stránce Africa Eco Race.

Důležité odkazy: Turkmen Desert Race 2018: https://www.turkmendesertrace.com/
Africa Eco Race 2018 – platby: https://www.africarace.com/en/competitor/fees/race-fees.html

Pro bližší informace k oběma závodům můžete rovněž kontaktovat redakci Motorsport revue.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!