Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 6. 2018 20:14 − 2803× − 1

Tänak by rád zopakoval loňskou Sardinii

Estonský pilot loni na Sardinii oslavil premiérové vítězství ve světovém šampionátu a klidně by tento výsledek zopakoval i letos.

Ott Tänak v loňské sezóně rozšířil seznam jezdců, kterým se kdy v kariéře povedlo vyhrát soutěž mistrovství světa, když si první triumf připsal na Rally Sardegna. O pár měsíců později přidal druhý triumf v Německu a s Fiestou WRC to bylo vše, protože pro letošní rok se Estonec upsal Toyotě, s níž dokázal vybojovat vítězství při pátém startu, jímž byla Argentinská rally. Mimo tuto rally byl ještě dvakrát druhý – v Monaku a na Korsice, avšak hned dvakrát jej o body připravilo auto technickými problémy, takže výsledek je průběžné třetí místo v klasifikaci jezdců. Proto se Ott Tänak před nadcházející Rally Sardegna netají tím, že by rád zopakoval loňský výsledek a připsal si další důležité body, protože na vedoucího Thierry Neuvilla mu chybí již 47 bodů.


… vítězná koupačka na Sardinii 2017

Navíc vzhledem k loňskému prvnímu vítězství kariéry má Ott Tänak pro rally slabost. "Sardinie pro mě má zvláštní význam, protože je to soutěž, kde jsem před rokem vybojoval první vítězství. Doufejme, že nyní zde dokážeme získat další špičkový výsledek. Myslím si, že tady se bude lámat šampionát," říká Estonec ve službách Toyoty a dodává, "Portugalská rally nevyšla zrovna podle plánu, takže bude důležité si ze Sardinie odvést slušný příděl bodů."

Ač na Iberijském poloostrově zvládl Ott Tänak odjet jen jednu celou zkoušku, kterou navíc byla divácká speciálka Lousada, byl spokojený s chováním vozu a doufá, že do italského startu neztratil nic z tempa, které mu pomohla úvodní RZ v Portugalsku vyhrát. "Jsem spokojený s tím, jak auto funguje. V Argentině bylo fantastické a v Portugalsku jsem z něj měl taktéž dobrý pocit. Snažíme se na soutěže být připravení jak jen to jde a vím, že tým pracuje opravdu usilovně. Teď, než začnou letní prázdniny, potřebujeme přetavit naši rychlost v dobrý výsledek," uzavírá Ott Tanak pro server wrc.com

Komentářů celkem: 1
6. 6. 2018 07:42
1 0
Přál bych Ti to, Otíku. Jsem sice dlouholetý fanda Ogiho, ale Tobě přeji titul také, rozhodně mnohem více, než Neuvillovi... Tak snad auto vydrží. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!