Malonty byl slušnej "mazec"

Do Krumlova jsme se letos těšili snad ještě víc, než kdy jindy, protože to pro nás byla v letošní sezoně vlastně první soutěž…

Ale od začátku: do Krumlova jsme vyrazili až ve čtvrtek v brzských ranních hodinách, abychom v místním gymnáziu vyzvedli itík a zároveň provedli formální přejímku se vstřícným a usměvavým panem Venušem. Rychle jsme vyrazili trénovat, protože jsme měli před sebou hodně práce a vše jsme museli stihnout za jediný den, protože v pátek se už trénovat nesmí:-( Ale vše šlo podle mého plánu, všechny rychlostky jsme pečlivě zkontrolovali, večer ještě zkontrolovali RZ Výstaviště, zašli jsme s naším kamarádem Filipem Klímou a jeho paní na véču a šli spát, protože to byl celkem náročný den.


Foto: Robert Balcar

V půl osmé ráno za námi přijeli Míla Fulín s Mírou a s Bavorákem. V půl deváté jsme měli technickou přejímku a tak jsme pospíchali s polepením povinné reklamy a startovními čísly. Vše proběhlo jako vždy v pohodě. Po přejímkách jsme se chvíli koukli na shekedown a po obědě šli trochu odpočinout před těžkou páteční etapou. V předpověďi počasí hlásili jako každý rok vydatné přeháňky a bouřky, což také jako každý rok vyšlo. My jsme startovali první RZ Výstaviště za mírného lijáčku, ale hned jak jsme přijeli do stopky, spustila se průtrž mračen. Před touto rychlostkou jsme přezuli auto na měkký řezaný slick, ale v patnáctiminutovém servisu, kde opravdu hodně lilo jsme přezuli na mokré, protože ze zpráv, že začíná pršet, které nám poskytoval náš Sedlčanský fans v čele s Tomášem Haškem, kteří byli na druhé erzetě Ján. Po příjezdu na tuto rychlostku se dozvídáme, že je zrušena po těžké havárii st. č.61. A tak se vydáváme na RZ3 objízdnou trasou, kde panovaly slušné zmatky, jako např. chybou v itíku atd. Na RZ3 Citajl dosahujeme sedmého času a na dalším Kohoutu pátého času. Opět se vracíme na Výstaviště, které je už kompletně suché a jedeme zde až jedenáctý čas. První sekci první etapy zakončujeme na pátém místě, míříme do servisu, kde zběžně kontrolujeme bavoráka, nasazujeme světelnou rampu a po zastávce v tankovací zóně vyrážíme vstříc druhé etapě za černočerné tmy. Druhý Ján zajíždíme v šestém čase, což není za daných podmínek až tak špatný výsledek, Citajl2 jedeme bez problémů na pátém místě a druhý Kohout na místě sedmém. Po této opravdu náročné etapě, kde bylo vytaháno hodně bordelu, spousty vody a po setmění chvilkami i mlha jdeme okolo jedné hodiny do postele.


Foto: Robert Balcar

Ráno na nás svítí slunce a počasí slibuje, že bude pěkný závodní den. Po třičtvrtěhodinovém servisu, který byl místo nočního přesunut na ráno, vyrážíme na devátou erzetu v pořadí, 22km Malonty. Volíme na první sekci druhé etapy opět mokré gumy, což možná nebyla úplně správná volba, ale my jsme chtěli jet na jistotu a neudělat žádnou chybu. Zde zaznamenáváme až 22 čas po chybě pořadatele, kde zbytek startovního pole dostal náhradní čas po nehodě st. č.H12. Nám naměřili tento čas skutečný a zbytek dostal čas o čtři vteřiny rychlejší. Nepochopil jsem, kde to vzali, ale pro nás čtyři vteřiny nic neznamenaly. Správně mělo být, že ostatní posádky dostanou čas náš!!! Na Rožmberku zajíždíme osmý čas a na Rožmitálu sedmý. Tady je asi vidět absence suchých gum, ale to je RALLY vo… Po projetí Výstaviště přijíždíme do servisu, kde bavoráka přezouváme na suché gumy a těšíme se na druhé Malonty, protože je máme perfektně napsané a sedí nám. Závodění si fakt užíváme, všechno maká, zatáčky a horizonty přesně sedí v rozpisu a opravdu se neflákáme. Druhé Malonty byl fakt mazec, zaznamenáváme tady čtvrtý čas, ale s propastnou ztrátou 50ti sec. na Honzu Freie, který letí jako blázen. Usídlili jsme se na čtvrtém místě a se ztrátou na Honzu Krejču která byla 17sec . Věděli jsme, že dostat se na třetí místo bude hodně těžké. A tak po čtvrtém místě na druhém Rožmberku a pátém místě na Rožmitálu přijíždíme do cíle rally v Jelení zahradě. Připisujeme si body za první místo v kategorii 2 a utěšujeme se čtvrtým místem absolutně, což je slušný výsledek v tak nabité konkurenci, která se letos v Krumlově sešla.


Foto: Robert Balcar

Chtěli bychom se Standou poděkovat Mílovi s Mírou za perfektní práci, všem za podporu na RZ, fans a všem, kteří nás podporovali na dálku

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!