10. 6. 2018 19:29 − 22165× − 25

Sebastien Ogier podmínečně potrestán

Velmi nezvyklý okamžik museli po soutěži na Sardínii řešit sportovní komisaři.

Pokud to ještě nevíte, tak to celé krátce shrnu. Spolujezdec Julien Ingrassia zapomněl v časové kontrole v cíli RZ19 jízdní výkaz. Časoměřič nevěděl, co s ním, tak ho dal následující posádce Ott Tänak – Martin Järveoja a ta ho dovezla Ogierovi před následující časovku v přeskupení.

Průser to byl jasný. Ingrassia udělal jasnou chybu. "Udělal jsem chybu. Mohu to dělat 1000x dokola a jednou to zničí vše, o co se snažíte.". Ogier dal od všeho ruce pryč. "Nikdy v životě jsem se výkazu nedotkl a stejně tak ani dnes ne. Ptáte se na špatném místě."

Posádka pak s výkazem soutěž dokončila na druhém místě. Bylo ale zřejmé, že sportovní komisaři to musí řešit a že to nebudou mít jednoduché. Tohle je totiž velice zvláštní případ. V případě, že posádka ztratí výkaz, je vyloučena. Ona ho ale úplně neztratila, jen pozapomněla a byl jí doručen. Ale nebylo to doručení něco jako přijetí "cizí pomoci"? A měl časoměřič právo vydat jízdní výkaz někomu jinému (to rozhodně ne).

Večer sportovní komisaři zasedali a rozhodli šalamounsky, jak se dalo čekat. Sebrali posádce získané body jak individuální, tak týmové. Podstatné ale je, že je to podmínečně do konce roku, pokud se taková situace bude opakovat. Dále musí Ogier i Ingrassia zaplatit 10 000 euro.

Určitě se objeví mnoho názorů na toto rozhodnutí. Pokud by Ogier rozhodnutím komisařů o body přišel, asi by ztratil šanci získat titul mistra světa, protože bodový rozdíl 49 bodů by už velmi těžko stahoval. Takhle to bude napínavé i nadále a přiznejme si, že to asi bylo hlavním důvodem, proč bylo rozhodnuto tak, jak bylo. U posádky, která by "nikoho" nezajímala, by asi následoval vyloučení ze soutěže bez podmínek.

Komentářů celkem: 25
11. 6. 2018 11:24
0 0
Původně napsal plejtvak
Asi se všichni shodneme na tom, že kdyby se chtělo, vyloučit se za to dalo. Je to opravdu kuriozita, která se zapíše do dějin rally. smajlík
Vůbec se nezapíše. Takových trestů a rozhodnutí, podle potřeby už bylo! Jen amátkou Loeb nehomologovaná ramena, trest v řádu sekund a Ford za slabší boční skla, trest v řádu minut. Když Loeba roztlačoval (mám dojem že ve Švédsku) nárazníkem druhý Citroen? Nebyla to cizí pomoc a obešlo se to bez trestu! Kdo si na to dneska vůbec vzpomene? U nás je to stejný. Jde jen o posádky z čela. Ty zezadu nikoho nezajímají a vykopli by je, jak smradlavýho buřta. Vždy jde jen o zájem promotera!
11. 6. 2018 11:29
0 0
Do dějin se zapíše kuriozita, že špičkový jezdec zapomněl v časovce jízdní výkaz. Ne rozhodnutí o trestu.
11. 6. 2018 18:19
0 0
Původně napsal teodorstr
Pardon, ale jestli umim jeste anglicky, tak je v clanku jasne napsane, ze mu budou sebrany body.
viz.

„It was delivered to them by Ott Tänak at the following regroup before the live TV Power Stage, a breach of regulations which prohibit the crew receiving items from a third party.
After investigating the issue, stewards removed the 22 points Ogier and Ingrassia gained from the rally and the 18 earned by their M-Sport Ford team.“
umím :D The penalty was suspended, meaning it will only be applied if the pair repeat the offence before the end of the season. They were also fined 10,000 Euros.
11. 6. 2018 18:20
0 0
Původně napsal plejtvak
a tenhle článek je o čem? smajlík
Na WRC.com je to jednoznačné, tady je to zformulováno jinak smajlík Ale někdo to pochopil dobře a někdo zase jinak smajlík
11. 6. 2018 19:47
0 0
neviem ci ste pozerali livestream z tej etapy... ja ano, a musim povedat ze cela vec mi prijde dost cudna z pohladu Ogiera. zastavil v Stopke, a tesne ako mu reporter polozil otazku povedal ze musim ist, a on odisiel.... a vtedy to tam ostalo. proste cele to bolo nejake cudne zo strany Ogiera
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!