Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 6. 2018 21:39 − 4206× − 0

T. Neuville: Souboj s mistrem světa vždy zajistí motivaci

Pilot Hyundai Thierry Neuville vyhrál po Portugalsku i na Sardinii a navýšil svůj náskok v čele klasifikace jezdců v MS.

Po Portugalské rally slavil Thierry Neuville vítězství i na Sardinii a letní prázdniny v MS přečká na prvním místě klasifikace jezdců s poměrně pohodlným náskokem 27 bodů na druhé Sébastiena Ogiera. Do Finska, které bude otevírat druhou polovinu sezóny tedy Belgičan přijede jako lídr a bude bojovat o to, aby svůj náskok uhájil a ideálně rozšířil, protože z dosavadního průběhu (nutno uznat, že výrazně se na dění podepsala Ogierova havárie v Portugalsku) to vypadá, že letošek by mohl být Neuvillovým rokem. Na Sardinii o tomto víkendu navíc jezdec Hyundai předvedl vyspělý výkon, od sobotní druhé půle postupně stahoval Ogiera a dnes ho porazil ve všech čtyřech testech a po závěreční powerstage, kterou vyhrál, jej překonal i v absolutní klasifikaci. Není proto divu, že po dojezdu soutěže hýřil Belgičan spokojeností.

"Jasně, byla to těžká rally, protože jsme čistili cestu, potkala nás trochu deště, v pátek odpoledne to už bylo víc jak trochu, ale pořád to byla jediná možnost, díky které jsme tady zůstali v boji o stupně vítězů. V průběhu dne jsme se dostali do dobré pozice pro boj o vítězství, což byl podobný vývoj jako v Portugalsku a v jeden moment jsme si prostě řekli, že do toho půjdeme a uvidíme, jaký výsledek to přinese," ohlíží se na právě skončenou Rally Sardegna Thierry Neuville a pokračuje, "pak byla sobota, kde se nám postupně povedlo Seba stáhnout na pár sekund a tím začal boj o vítězství. Obrovsky nás to motivovalo k tomu, abychom na to nadále šlapali, získali další vítězství a skvělý výsledek pro tým."

Jak však Thierry Neuville přiznává, jak on s Nicolasem Gilsoulem, tak Sébastien Ogier s Julienem Igrassiou jeli naprosto nadoraz. "Musím říct, že naplno do toho šli i Seb s Julienem a jeli výborně. V takové situaci to je o tom, kdo jede víc perfektně. Dnes jsem občas netrefil stopu, někde jsem byl trochu širší, ale vždy to nakonec dopadlo tak, že jsme lehce získali. Každé drobné stažení Sebova náskoku přidávalo tlak. Poslední vložka pak byla stylem dej do toho, co můžeš, ale snaž se vyvarovat chyb. Věděl jsem totiž, že kdybych to zahodil, tak bych přišel o důležité body a o vedení v šampionátu. Takže jsme museli mít v myslích i tohle a i tak se nám povedlo zajet výborně," vrací se k závěru rally belgický jezdec a přiznává, že na powerstage se nevyvaroval jednoho momentu, ""najel jsem na kamení a ty poslaly auto na dvě kola. Moc nechybělo, abychom skončili na boku, po tomto momentu jsme však neubral a v těch nejrozbitějších sekcích si potvrdil, že čím víc v takových místech tlačím, tím rychlejší to je. To si pak opravdu jízdu užíváte a myslím, že takováto místa tady rozhodla, uzavírá lídr klasifikace jezdců MS.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!