14. 6. 2018 09:55 − 3890× − 3

EuroOil-invelt team odjíždí do Hustopečí

Čtvrtým podnikem pokračuje o nadcházejícím víkendu Mistrovství České republiky v rallye, tentokrát v jihomoravských Hustopečích.

Na startu se sejde opravdu silná mezinárodní konkurence, kde nebude chybět ani EuroOil-invelt team s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem.

Hustopečská rallye je známá odlišným charakterem rychlostních zkoušek, které využívají obslužné cesty ve vinohradech a místy i šotolinové úseky což je v našem Mistrovství rarita. „Znám jenom z vyprávění o 60 až 80 letech, jak u nás vypadaly pravé rallye, kde se muselo hodně improvizovat, jezdilo se po šotolinách, přes vodní brody a jelo se několik dní a nocí. Hustopeče mě tuto dobu v malém připomínají. Hlavně typickými cestičkami mezi vinohrady, kdy se často mění druh asfaltu, který pokaždé jinak klouže a je vystřídán šotolinou. Navíc jsou rychlostky stále trochu zaprášené z vinic a když zaprší, začne vrstvička prachu klouzat jako mýdlo. Zažili jsme zde i větší lijáky, po kterých se na cesty vyplavily tuny bahna, které musely uklízet bagry. Po takové spoušti, kdy se trať změní k nepoznání prostě musíte improvizovat,“ popisuje nástrahy soutěže Pech.

Ten s Petrem Uhlem a celým EuroOil-invelt teamem v době přípravy na Hustopečskou rallye zorganizovali celodenní propagační akci pro svého největšího reklamního partnera, kde svezli významné zástupce jeho zákazníků hned v několika vozech a na závěr i v ostrém Fordu Fiesta R5. „Při této příležitosti jsme vyzkoušeli náš nejnovější model tlumičů pérování, od kterých máme velké očekávání a jejich zkouška to tady potvrdila,“ říká nadšeně Pech.

Rallye v Hustopečích odstartuje v pátek 15.6. v 18.30 hod. a posádky čeká tradičně polovina první etapy za tmy. Cíl spatří první posádka v sobotu v 15.06 hod. po absolvování tratě dlouhé více jak 331 km. EuroOil-invelt team zve všechny příznivce motosportu na tuto rallye.

Komentářů celkem: 3
14. 6. 2018 11:38
0 0
Držím palce a čekám, že Kopecký a ŠM konečně v Česku nevyhrajou. Kdy, když ne teď a kde jinde, než v Hustopečích! smajlík
15. 6. 2018 18:24
0 0
Motor asi KO ?
15. 6. 2018 19:12
0 0
no, tak to je na zápis do historie smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!