Kopáčkovo přání: Trefit obutí a vyhnout se obrubníkům

I přes nedokončenou českokrumlovskou soutěž se posádka Václav Kopáček – Barbora Rendlová…

…stále drží na průběžné sedmé příčce prestižní absolutní klasifikace letošního Mistrovství ČR v rally 2018. Na nadcházející Rally Hustopeče chtějí Západočeši své bodové konto dále vylepšit.

První dvě soutěže letošní sezóny se Václavu Kopáčkovi a Barboře Rendlové s vozem Ford Fiesta R5 povedly, ta třetí v Českém Krumlově už podstatně méně. Nesprávná volba pneumatik přinesla velkou časovou ztrátu hned při průtrži mračen v úvodu soutěže, načež mladá dvojice z beznadějně zahájené soutěže raději odstoupila. Západočeši ale hned poté zahájili důkladnou přípravu na další podnik seriálu, kterým bude o nadcházejícím víkendu jihomoravská Rally Hustopeče. Na ní sice v roce 2015 oslavila posádka své první společné vítězství (tehdy ještě v kategorii produkčních vozů), další dva starty ale už nedopadly podle představ – v obou případech je o body připravila drobná nehoda.

„Obě ty příhody mne dodnes mrzí,“ říká třicetiletý pilot. „Předloni jsme na jedné z večerních erzet sklouzli do příkopu a i když auto bylo téměř nepoškozené, etapu jsme nedokončili a soutěž dojeli už jen v rámci tzv. supeRally. A loni jsme po třech testech naši třídu vedli, ale pak jsem příliš zeširoka najel do jednoho odbočení a o obrubník vylomil kolo. Opět to neznamenalo velké poškození vozu, ale soutěž byla ztracená. Letos je tedy náš cíl jasně daný – chceme Rally Hustopeče za každou cenu dokončit, což především znamená takovýmto chybám se vyvarovat. Jdeme do závodu s velkým respektem jak k trati, tak k soupeřům, kterých se díky zařazení do mistrovství Slovenska sešlo ještě víc, než jsme zvyklí. Co se tratě týče, mám respekt zejména k šotolinovým úsekům – vždy jsem je měl rád, ale s vozem kategorie R5 nemám v takovýchto podmínkách žádné zkušenosti. V Krumlově jsme si navíc na vlastní kůži vyzkoušeli, že jízda na kluzkém povrchu není nic snadného. Budeme doufat, že počasí bude tentokrát rozumnější a že i my se lépe trefíme do obutí, které samozřejmě bude mít znovu značku Pirelli. Snad i pojedeme aspoň tak rychle, abychom na okruhové rychlostní zkoušce nikomu nepřekáželi, výsledkové ambice tentokrát ale opravdu nemáme. Základem pro nás bude dojet na cílovou rampu a jaký z toho bude výsledek, to se necháme překvapit. Jsme si sice vědomi, že pojedeme s autem, které před týdnem vyhrálo slavnou chorvatskou INA Delta rally, ale nic podobného my určitě nezopakujeme. Už jen proto, že se do auta opět posadíme zase až na shakedownu,“ uzavírá Kopáček.

Spolujezdkyně ho doplňuje: „K chorvatskému vítězství musíme moc pogratulovat Ondrovi Bisahovi a Petrovi Těšínskému, zvládli to výtečně! Máme ale tentokrát i několik dalších vzkazů. Jednak bychom rádi popřáli brzké uzdravení našemu kamarádovi a nedávnému týmovému kolegovi Lumírovi Firlovi, který se před pár týdny nepříjemně zranil. Dále bychom rádi moc poděkovali Martinu Radovi a Rudovi Kouřilovi, kteří nám tady na jižní Moravě vytrhli trn z paty – když se porouchal náš civilní vůz při seznamovacích jízdách, hned ochotně zapůjčili hezkou červenou Alfu Romeo 147. No a samozřejmě chceme tradičně pozvat naše fanoušky jednak k trati, tak také do našeho servisního zázemí, kde na ně budou opět samozřejmě čekat podpisové kartičky a nejen ony,“ s úsměvem doplňuje Barbora Rendlová. Doplňme, že dvojice Václav Kopáček – Barbora Rendlová v barvách týmu Duck Racing poveze tentokrát na Fordu Fiesta R5 startovní číslo 18.

Komentářů celkem: 5
15. 6. 2018 19:11
0 0
trefit or not to trefit, that is the question vpravdě hamletovská smajlík
takže přeju správné rozetnutí gordického uzlu smajlík
16. 6. 2018 06:39
0 0
No tak co Venda ušetřil v Krumlově, teď totálně proj....
16. 6. 2018 07:54
0 0
Původně napsal hujer
No tak co Venda ušetřil v Krumlově, teď totálně proj....
Vloudila se chybička v pr... je bednička smajlík
16. 6. 2018 09:25
0 0
Někdy ta dlouhá prohlášení. Připadá mi to, jako to je u fotbalu před zápasem. Hodně mluvení, někdy i o ničem a pak ...
16. 6. 2018 09:39
0 0
já toho veřejnýho fandění fakt nechám :-(
Weno promiň...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!