Vlastimil Resl - eWRC.cz
17. 6. 2018 20:21 − 2219× − 3

Barumka je minulostí, vznikají další knihy

Limitovaná edice Žlutomodré rally je téměř vyprodaná.

Na své čtenáře čekají poslední stovky standardních edic. Kniha se neprodává ještě ani rok, a tak autor Daniel Porazil prodej historie nejpopulárnější soutěže považuje za velmi úspěšný. A pracuje na dalších knihách.

Limitovaná edice knihy o Barumce je označována za sběratelský skvost, to potěší, že?

Potěší. Na nápad s podpisy vítězů historie mám jen pozitivní reakce. Těší mě, že mi majitelé jednotlivých výtisků píší, koho dalšího z jezdců historie Barumky se jim podařilo odchytit, aby se jim do knihy podepsal. Čtenáři neváhají tři kilogramy těžkou knihu brát s sebou nejen na domácí závody, ale i do zahraničí a sbírat do ní podpisy. To je velmi milé. Informace o sběratelském kousku se šíří rychle.

Kolik jich ještě nenašlo svého majitele?

Limitek mám ještě asi 50 kusů. Některé výtisky jsou v obchodech Kanzelsbergeru v Mladé Boleslavi, Zlíně a Kroměříži. Nově také v prodejně Kosmas v Mladé Boleslavi.

Standardní edice se tak dobře neprodává?

Kniha se neprodává ještě ani rok a z dvoutisícového nákladu zbývá prodat poslední stovky kusů. To není špatné. Po zkušenostech s minulými knihami vím, že v Čechách a na Moravě je zhruba 1 000 lidí, kteří jsou ochotni si za knihu o rally zaplatit. A odpovídá to i v tomto případě. Těch pár stovek lidí nad tento rámec, jsou velkým příslibem do budoucna, na druhou stranu je mezi nimi řada zahraničních čtenářů. V každém případě jsem připraven od 20. června zlevnit standardní edici na 499 korun českých.

Jaké máš ohlasy od svých čtenářů?

V drtivé většině jen pozitivní. A to i od skalních fanoušků Barumky. Pokud má někdo připomínky, pak je to především o tom, že se v textu nezmiňuji o tom či onom jezdci, což chápu, ale knihy nejsou nafukovací a jednoduše není možné napsat o každém. Takže to beru jako inspiraci do budoucna.

Na čem právě pracuješ?

V současné době se věnuji dvěma projektům, které se týkají významných osobností domácího motorsportu. Jsme zatím na začátku, takže zatím nebudu prozrazovat víc. Pro případné objednávky nebo nové informace mohou zájemci navštívit www.peopleforrally.cz.

Díky za rozhovor.

Více informací o projektech People for rally, stejně tak objednávky Žlutomodré rally naleznou čtenáři na stránkách www.peopleforrally.cz

Komentářů celkem: 3
18. 6. 2018 12:28
0 0
Knihu Když Křeček prášil se snazim sehnat uz par let. Pomůže někdo? Rad bych ji vlastnil, ale kdyz to nepujde, tak si ji jen pujcim.
18. 6. 2018 18:13
0 0
Knihu Když Křeček prášil jsem sehnal na poslední chvíli, když jsem viděl titulek posledních 100 kusů v prodeji, dokonce na ni byla asi i nějaká super cena, ale už nevím kolik.
18. 6. 2018 18:20
0 0
Nedávno se mně na nějakém e-shopu podařilo sehnat knihu Století nejrychlejších vozů Škoda. Úplně nová a stála pouhých 200 Kč. Myslím, že i tahle kniha patří do knihovny každého rally fandy.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!