Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 6. 2018 22:01 − 6708× − 0

Sébastien Ogier: Buď M-Sport nebo čau

Mistrovství světa je ve své půli a užívá si letní prázdniny, avšak ani to nebrání otázkám, co bude Seb Ogier dělat příští rok.

Před začátkem loňské sezóny přišel do M-Sportu jako bezprizorní po konci Volkswagenu a na konci roku slavil Sébastien Ogier titul mezi jezdci a spolu s tehdejšími týmovými kolegy Ottem Tänakem a Elfynem Evansem taktéž dokázali vybojovat titul mezi značkami, čímž se sezóna 2017 zapsala zlatým písmem do dějin M-Sportu. Letos Francouz u britského týmu zůstal, avšak po Rally Sardegna drží na své poměry neobvyklou druhou příčku, na níž se podepsal zejména výpadek a nula bodů z Portugalska. A ač do konce letošního ročníku MS ještě nějaké ty měsíce zbývají, zjišťoval britský magazín autosport.com jak svou budoucnost pětinásobný mistr světa vidí, jelikož může být opět rozhodujícím činitelem, jelikož smlouvy na příští rok mají jen Ott Tänak u Toyoty a Andreas Mikkelsen u Hyundai.

Takže když by Seb Ogier změnil tým, mohlo by dojít k velkým škatulata hejbejte se. Jak se však Francouz nechává slyšet, v M-Sportu je velmi spokojený a než měnit tým, tak by snad raději ukončil kariéru. "Jsme šťastný tak, kde jsem, to ostatně říkám pořád. Líbí se mi, jakým směrem jde v M-Sportu vývoj. Zlepšujeme se a když je situace taková, tak můžete prohlásit, že není důvod ke změně týmu. Řekněme to takhle, muselo by jít o opravdu velmi přesvědčivou nabídku, abych měnil tým, protože jak jsem říkal, jsem spokojený, kde jsem teď," říká ke svému zvažování budoucnosti Seb Ogier.

A jak druhým dechem Francouz dodává, taktéž se může stát, že v příštím roce z něj bude rallyový důchodce. "Kdo ví, zda vůbec v šampionátu budu v příští sezóně působit? To je další otázka a jak už jsem někdy říkal, konec kariéry je taktéž možnost," uzavírá pětinásobný mistr světa. Jak říká šéf M-Sportu Malcolm Wilson, neexistuje asi jediný důvod, proč by jeho tým o služby Seba Ogiera neusiloval i nadále. "Víme, že ostatní týmy budou mít zájem o Sebovy služby. Ale pokud mu dokážeme dát to, co chce, tak je docela rozhodnutý zůstat v M-Sportu, takže dokud budeme schopni toto plnit, tak bychom měli být v pohodě."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!