Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 6. 2018 22:00 − 2396× − 0

B. Magalhães: Rozpočet pořád lepíme rally po rally

Bruno Magalhães se po Kyperské rally vyhoupnul do čela klasifikace mistrovství Evropy a bude pracovat na zajištění dalších startů.

Ač to po prvních dvou podnicích evropského šampionátu vypadalo, že letošní rok bude spanilou jízdou Alexe Lukyanuka za titulem mistra Evropy, stačil náročný dvojboj v podobě Akropolis rally a Kyperské rally a vše je jinak. V obou podnicích totiž ruský jezdec neudržel svůj temperament na uzdě a havaroval, čímž se připravil o hromadu cenných bodů, naopak Bruno Magalhaes byl v Řecku první a na Kypru druhý, což jej posunulo do čela klasifikace ERC s náskokem 15 bodů na Rusa. Avšak obdobně jako loni nemůže portugalský pilot říct, že má zajištěný rozpočet na zbytek roku a finance skládá závod od závodu a svými výsledky musí sponzory přesvědčovat, že je dobré, mu budget svěřit. To ostatně Bruno Magalhaes říkal i po konci Kyperské rally.


Foto: fiaerc.com

"Třetí stupně vítězů v sezóně jsou úžasné. Nejprve vítězství na Akropolis rally a teď druhé místo na Kypru, paráda. Dostal jsem se do vedení v šampionátu a to pro mě má velký význam. Nemám zajištěný projekt na celou sezónu, dáváme to dohromady po jednotlivých rally a vše záleží na výsledcích. Nyní se budu snažit najít sponzory na zaplacení dalšího startu," říká ke své aktuální situaci lídr ME Bruno Magalhaes a vrací se k průběhu Kyperské rally, "letos to byl ten správný Kypr a všichni před startem věděli, že poslední zkouška bude hodně náročná, protože je na ní mnoho kamenů. Pro mě to bylo těžké z toho důvodu, že na jednu stranu jsem chtěl bojovat o vítězství a na tu druhou jsem se potřeboval vyhnout defektům, protože se přede mnou objevila šance na posun do vedení šampionátu. Takže druhé místo je pro nás dobrý výsledek a s posunem na první místo v ME to už nemohlo být lepší," dodává ke čtvrtému podniku ERC portugalský jezdec.

Když se však Bruno Magalhaes ohlíží za bláznivou poslední zkouškou, která přinesla defekt například pro Al-Attiyha (díky němu šel Magalhaes vzhůru pořadím), Hercziga nebo i pozdějšího vítěze Galatariotise. "Je jasné, že když prohrajete s rozdílem 6 desetin, tak je to o nicotný rozdíl. Měl jsem štěstí, že Nassera potkal defekt v posledním testu, ale když jsme jej objížděli, tak začal couvat a museli jsme zastavit. Na jednu stranu se tedy na nás usmálo štěstí jeho defektem, na stranu druhou jsme měli smůlu, že zrovna začal couvat a museli jsme zastavit. Ale je to rally," uzavírá loňský vícemistr Evropy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!