Radouňskou rallye pokračuje ČMPR 2018

Pozvánka na druhé kolo Českomoravského poháru rally

Českomoravský pohár rally (ČMPR) pokračuje druhým závodem, který je Radouňská rallye. Už 12. ročník oblíbené soutěže bude zahájen v pátek 22. června slavnostním startem v Nové Včelnici. První ostré závodní auto sjede ze startovní rampy v 18:45, komentovaný program ale bude probíhat už od 18 hodin. Na posádky čeká 110 závodních kilometrů rozdělených do dvou etap. První etapa se pojede v pátek za šera a za tmy, a budou ji tvořit čtyři rychlostní zkoušky. Sobotní etapa se bude skládat z pěti erzet.

"Jedeme velmi podobný formát jako v loňském roce,“ přibližuje Petr Michálek, ředitel Radouňské rallye. „Páteční etapa je stejná jako loni, v sobotu jsme jen trochu pozměnili dojezd Strmilovské rychlostní zkoušky. Posádky by mohlo potěšit, že jsme ubrali některé retardéry,“ pokračuje Michálek. „Rychlostní průměry totiž nakonec nebyly tak vysoké, jak jsme původně čekali.“

Novinkou je, že se obě etapy budou hodnotit zvlášť. „Chtěli jsme, aby v sobotu měly motivaci i posádky, které v pátek potká nějaký technický problém, nebo v noci udělají chybu,“ vysvětluje Petr Michálek. „Takto budou mít všichni pořád o co bojovat, a závod by měl být o to atraktivnější.“

Loňské vítězství v Radouňské rally i v celém ČMPR bude obhajovat polská posádka Janusz Lelek, Bolek na Mitsubishi Lancer Evo IX. Polská dvojice vyhrála i Rallye Hořovice 2018, první letošní podnik seriálu. Do Okrouhlé Radouně dorazí i jejich aktuálně hlavní vyzyvatelé Ondřej Šimek, Milan Gregor, Piotr Grochocki. Skvělé výkony určitě můžeme očekávat také od Martina Šikla, Pavla Gajara a celé plejády dalších závodníků napříč všemi 14 vypsanými třídami.

Pořadatelé hlásí, že se pravděpodobně podaří překonat počet posádek v závodě. Loni jich odstartovalo 108, letos čítá předběžná startovní listina dokonce 124 položek včetně 20 zapsaných do nejvyšší kategorie A4. Hlavní pole samozřejmě utvoří množství vozů nejrůznějších značek a historie, jak se na závod ČMPR sluší a patří. ména těch absolutně nejrychlejších bychom měli znát v sobotu 23. června po 15. hodině.

Potřebné informace o Radouňské rallye naleznete na webových stránkách http://www.radounmotorsport.cz/

Fotografie, textové a video reportáže z ČMPR 2018 najdete na stránkách Motorsport revue, připojte se také k facebookové skupině ČMPR OFFICIAL.

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!