22. 6. 2018 13:26 − 4050× − 1

Duck racing historic mezi vinicemi

Po nedokončeném Krumlově nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se vydali ne tratě Agrotec rally Hustopeče.

Po nedokončeném Krumlově nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se vydali ne tratě Agrotec rally Hustopeče až do doby, než zavolal náš milovaný Pražák a do telefonu zvolal: „Hele, tak jak to provedeme s testem na Bohemku? Je potřeba konečně vyzkoušet "brouka" (Porsche 911s).“ Po půlročním trápení a bezesných nocí ho Radek přivedl k životu, a nejen Jára, ale i všichni ostatní byli natěšení, jak to bude fungovat. Mezi tím mi oznámil, že se zamyslel, a dal mi nabídku startovat pod Duck racingem. Neváhal jsem a vyhrknul, že Hustopeče budou ideální test. Nádherný kraj s dobrým vínem a se vskutku krásnými tratěmi, které u nás nemají obdoby. Rychle jsem sedl k netu, zajistil ubytko (jak jinak než s vinným sklípkem) a hurá do Hustopečí.

Počasí nám přálo, slunce bylo shovívavé alespoň v době seznamovaček, a všichni oplývali pohodovou náladou. Možná to bylo i tím ubytováním. Ve čtvrtek dorazila část mechaniků s báwem a vše šlapalo jak má. Večer jsme využili pozvání na setkání jezdců, které bylo opět na vysoké úrovni a stydět by se nemuseli ani pořadatelé soutěží MS. S mnohými jezdci jsme se shodli, že tady by se dala jet i Evropa. Klobouk dolů před Martinem Radou a jeho organizačním teamem. Fakt paráda.

V pátek nás čekal ještě jeden kontrolní průjezd RZ a hurá na shakedown. Ten ovšem předznamenal blížící se problémy. Při cestě na onu testovací RZ se nám odporoučela pumpa, tak, že jsme museli rychle zpět do servisu na výměnu. Mezi tím se kluci trápili s intercomem v Porsche. (Tímto děkuji jisté firmě vyrábějící houbičky na mytí vozů. Je to opravdu všestranná pomůcka.) Intercom fungoval a Pražák mohl vyrazit. Brouk chytl a nic nenasvědčovalo žádnému problému. Ovšem asi po jednom průjezdu na testovací RZ se v motoru Porsche začal ozývat nelibý zvuk a Jára s Pepíkem zamířili “ pod plachtu“. Mechanici si poslechli motor, vše zkonzultovali a rozhodlo se, že "brouka" odstavíme a zavezeme co nejrychleji k Radkovi.

Otěže Duck racingu jsem teď měl v rukou jen já. Vzhledem k tomu, že se v Hustopečích nejelo MČR HA ( nechápu proč), využili jsme nabídky kolegů ze Slovenska a startovali v rámci MSR HA. Konkurence nebyla veliká, ale cílem bylo spíše najet nějaké kilometry a neublížit autu.

1. RZ byla okruhová zkouška, kterou jsem znal z roku 2015, kdy jsem tady startoval se Silvou Hlavičkovou. Na rozjezd to byla paráda.
2. RZ byla zrušená a já jsem byl celkem naštvaný, protože jsem to bral i jako školu pro výuku jízdy v noci na rozpis.
3. RZ byla opět zrušená. Následoval přejezd do servisu, který připomínal spíše orientační závod než jízdu po náhradní přejezdové trase. Již před příjezdem na plachtu jsme věděli, že následující RZ 4 a 5 jsou také zrušeny. Takže se z toho stal takový Hustopečský rallysprint.
6. RZ se konečně jela. Chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa, ale asi v polovině RZ jsem trefil nějaký větší kámen a zbytek zkoušky odjel na blinkry. Odnesl to disk a stabilizátor.

Do druhé etapy jsme vyrazili s opraveným autem a konečně to byla ta pravá rally. Zdejší šotolina a uklouzané asfalty jsou velmi zrádné a občas jsem vytvořil nějakou chybku, ale jinak to byl pro nás pohodový závod a test před Bohemkou.

Nakonec z toho bylo absolutní vítězství v MSR HA, za což i tak trochu děkujeme Jardovi Petráskovi.

Dnes bohužel už víme, že Bohemku nakonec nepojedeme. Musíme se trochu zrelaxovat a nabrat síly na další závody. Zdraví je přednější.

Na Bohemce se ale objeví Jarda Petrásek s Pepíkem Králem. A jestli je nějaký rallyový bůh, tak už toho jeho "brouka" nechá dojet do cíle.

Ještě zbývá poděkovat všem partnerům za přízeň a trpělivost a hlavně mechanikům, bez kterých by to nešlo a nebyla by ani taková sranda. Takže borci dík.

Komentářů celkem: 1
3. 7. 2018 11:271
0 0
nenechal Martine, nenechal, z Ještědu sjel bez motoru a Pepa dorazil úplně pěšky... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!