28. 6. 2018 19:23 − 1612× − 0

Optimistický návrat na domácí tratě

Pouhé dva týdny po úspěchu na Kyperské rally se Racing 21 – Klokočka ŠKODA team představí opět na domácí soutěžácké scéně.

Vojtěch Štajf a Marcela Ehlová odstartují na voze ŠKODA Fabia R5 v sobotu 30. června 2018 v Mladé Boleslavi do úvodní části jubilejního 45. ročníku Rally Bohemia.

Z převážně šotolinového povrchu na Kypru se tak Vojtěch Štajf opět vrací na domácí asfalt patnácti rychlostních zkoušek již tradiční soutěže Mistrovství ČR v rally. Přes startovní rampu Rally Bohemia přejede tento 44letý soutěžní jezdec již po osmnácté ve své kariéře. V celkové bilanci dosavadních sedmnácti startů dojel do cíle této soutěže v jejích dvanácti ročnících. Nejvýraznější úspěch dosáhl Vojtěch Štajf na Rally Bohemia v roce 2005, kdy zde zvítězil v soutěži, která se tehdy jela v rámci Evropského poháru. O dva roky později zde dojel na cenném čtvrtém místě v absolutní klasifikaci. Na zdejších tratích však pamatuje i sportovní smůlu, a to v roce 2010, kdy se současnou navigátorkou Marcelou Ehlovou na voze produkční specifikace odstoupili ze sedmého místa po havárii v poslední rychlostní zkoušce na Sychrově. I přesto zůstává Vojtěch Štajf ve svém výhledu pro letošní ročník především optimistou.

„Rally Bohemia patří mezi mé oblíbené soutěže. Zajel jsem tady historicky několik dobrých výsledků a mám rád i zdejší tratě. Letos se sice mírně pozměnily, ale oblíbené erzety například Staroměstská i další, které mě jezdecky vyhovovaly, opět zůstaly v programu soutěže, což je dobře. Po šotolinovém Kypru se rád vracím na český asfalt už proto, že Rally Bohemia bude tak trochu plnit roli přípravy na další podnik seriálu Middle East Rally Championship Rally Lebanon. Ta se jede rovněž na asfaltu během následujícího víkendu po Bohemce. Začátkem týdne jsme absolvovali krátký test pro doladění podvozku a brzd naší Fabie R5, s jehož výsledkem jsem byl spokojený. Myslím, že při pohledu na letošní startovní listinu a hodnocení mé současné jezdecké formy mám dobrý důvod být v cílech pro tuto soutěž z pohledu zisku mistrovských bodů do domácího šampionátu přinejmenším optimistický,“ řekl před seznamovacími jízdami Vojtěch Štajf.

Důvod k optimismu může mít také navigátorka Marcela Ehlová, která se zúčastnila Rally Bohemia již pětkrát, z toho ve třech jejích ročnících seděla v soutěžním voze po boku Vojtěcha Štajfa. „Svoji premiéru na této tradiční soutěži českého šampionátu jsem měla v roce 2009 a to právě vedle Vojty. Za velmi solidní výsledek považuji páté místo absolutně, které jsme tu zajeli s Mírou Jakešem před dvěma roky. Letos mám z obou našich startů s Vojtou moc dobrý pocit, ačkoliv byl můj návrat do auta samozřejmě náročný. O to větší mám rozhodně důvod se těšit i na tento víkend, kdy do Rally Bohemia odstartuji pošesté,“ vyjádřila své pocity před sobotním startem navigátorka Marcela Ehlová.

45. ročník Rally Bohemia odstartuje v sobotu 30. června 2018 v 9:30 h u Muzea Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!