Bořivoj Chaloupka - eWRC.cz
29. 6. 2018 09:52 − 7427× − 3

Fotogalerie z Rallye Škoda 1978

Tak jsem si před jubilejní 45 Rally Bohemia uvědomil, jak ten čas letí a nedalo mi to podívat se do archivu a zavzpomínat.

Je to totiž právě 40 let co jsem absolvoval rallye v Mladé Boleslavi, tehdy ještě Rallye Škoda, kam jsem vyrazil jako čerstvě plnoletý. A byla to moje vůbec první mladoboleslavská soutěž. Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Poprvé se tady jelo jako mistrovství Evropy jezdců s koeficientem 1. Já do Boleslavi přijel hned po skončení školních povinností vlakem a už během dopoledne si hlídal místo u startu, abych mohl se svým Zenitem fotit z první lajny. Jenže, když v 16 hodin přijel rampu Belgičan G. Staepelaere s červeným fordem, viděl jsem jen záda některých diváků a činovníků. Tak jsem neváhal a podlezl zábradlí. A protože mi nikdo nebránil, dostal jsem se jako naprostý amatér bez akreditace až k rampě a nafotil spoustu záběrů, na kterých dnes poznávám mnoho známých osobností. To byl pro mě zážitek! Povedlo se!

Kompletní fotogalerie (47 fotek) zde

Protože jsem neměl vlastní dopravní prostředek, rozhodl jsem se zůstat v Boleslavi až do dalšího průjezdu soutěžních aut, který byl až v sobotu po jedné v noci. Čekání to bylo dlouhé. Přitom jsem si užíval krásnou atmosféru kolem rampy a tehdejšího hotelu Škoda, kde se pořád něco dělo. Občas jsem zaslechl i nejrůznější zprávy z trati. V noci pak projížděly posádky časovou kontrolou. Soutěž se tenkrát jela až na samý západ republiky ke Kynžvartu, rychlostek bylo celkem 47. Další už značně prořídlé pole přijelo do Boleslavi k rampě ráno. Bylo zamračeno, ale já opět bez potíží fotil z bezprostřední blízkosti projíždějící vozy. Teď ale čekal na všechny zasloužený odpočinek. A já se vydal autobusem do Valovic na rychlostní zkoušku číslo 34, ta startovala po půl čtvrté. Mírně poprchávalo, ale do dnešních dnů mám v paměti atmosféru valovické písčité rychlostky. Ostatně fotky hovoří za vše. Odtud jsem se stopem vydal do Mladé Boleslavi na vlak a pak domů. Soutěž končila v neděli kolem č tvrté ranní hodiny, to už jsem doma tvrdě spal.

Tolik vzpomínky.

Kompletní fotogalerie (47 fotek) zde

Komentářů celkem: 3
29. 6. 2018 15:151
0 0
Ano, to foto Golfa je z Valovic a i já stál tehdy v této zatáčce
30. 6. 2018 07:152
0 0
Krasne vzpomínky, úžasné fotky.
30. 6. 2018 09:073
0 0
Moc krásný pohled do historie , jen tak dál smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!