Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 7. 2018 15:28 − 6191× − 1

Kopecký vítězí pod komínem a dál vládne MČR

Kde se objeví, tam vyhraje. To pro Jana Kopeckého v MČR platí již přesně čtyři roky, protože právě na Bohemce 2014 zahájil svou šňůru.

Dnes měla v rámci druhé etapy Rally Bohemia na programu šestici měřených testů, které se odehrály na dvou klasických úsecích – Lobeč a Cetno, které doplnila speciálka v ulicích Mladé Boleslavi Staroměstská, avšak oproti tomu, na co býváme pod pojmem městská Rz zvyklí, nabízela vložka poměrně dosti klasickou rallyovou podobu a nešlo o pouhé kroužení mezi obrubníky. Původně měla sobotní část rally čítat 80 ostrých kilometrů, avšak první průjezd Staroměstské byl zrušen kvůli oleji na trati, který však poměrně nečekaně na vozovku nedodal některý ze soutěžních vozů (přeci jen šlo o první průjezd), nýbrž jeden z předjezdců, který se zřejmě nechal strhnout atmosférou. Po včerejšku byl ve vedení, nečekaně, Kopecký, který mohl v případě úspěšného dojetí Bohemky slavit svůj šestý titul domácího šampiona.

No a kostelecký jezdec si za ziskem titulu šel hned od rána, protože první Lobeč zajel nejrychleji před Pechem, Štajf pak byl rychlejší Černého a lehce příbramského jezdce v boji o třetí příčku stáhnul. Avšak pražskému jezdci se nepoštěstilo podobně zajet i na RZ11, kde ztratil nějaký čas a propadl se na šesté místo. Jelikož se rušila RZ12, znamenaly výsledky po prvním Cetnu stav Bohemky v polovině druhé etapy a za dvojicí Kopecký, Pech byl na třetí příčce nadále Černý, jenž poslední soutěže ukazuje, že zřejmě s Fiestou R5 našel po rozpačitém úvodu sezóny společnou řeč. Čtvrtou příčku držel Mareš, jenž profitoval, stejně jako pátý Veiby, ze Štajfovy ztráty.

Odpoledne přidal Kopecký další dva nejrychlejší časy (jeden přenechal norskému týmovému kolegovi) a dojel si do cíle pro další triumf v českém mistráku, kterému vládne neporažen již čtyři roky. Na druhém místě dokončil Pech, avšak ani tento výsledek nestačil Plzeňanovi k tomu, aby zvrátil korunovaci staronového krále českého šampionátu, kterým se po čtvrté v řadě a po šesté celkově stal Kopecký. Za dvojicí Kopecký, Pech se však ještě v poslední sekci pořadí přelévalo a to hned počínaje RZ13, kdy se Štajf dostal zpět na páté místo před Veibyho. Nor však na posledních dvou testech pořádně přitopil po kotlem, zaznamenal druhý a první čas a po RZ15 se dostal na třetí místo. Zahanbit se nechtěl nechat ani Štajf, jenž po RZ14 putoval před Mareše a aby změnám nebylo málo, v poslední zkoušce zradila dosud třetího Černého poloosa a příbramský jezdec spadl na šesté místo. Třetí tedy vybojoval Veiby, čtvrtý byl Štajf (3. v MČR jelikož Nor neboduje) a pátý dokončil Mareš.

Za šestým Veibym dojel na sedmém místě Odložilík, který však v průběhu soboty sváděl boj s Vojtěchem, jenž dokončil ve shodném času s Nordgrenem Avšak liberecký soutěžák zajel lépe úvodní test a byl klasifikován před Finem, avšak z hlediska našeho mistráku se jednalo o malichernost, jelikož Nordgren nebyl, stejně jako Veiby, oprávněn bodovat do MČR. Desítku uzavřel Szeja, který jen mohl vzpomínat na loňské čtvrté místo, které vybojoval v přetěžkých deštivých podmínkách minulého ročníku. Těsně za branami TOP 10 zůstal navrátilec na tratě Baumschlager, pro nějž šlo o první start v České republice od Šumavy 2006 a na Bohemii startoval tento rakouský multišampion po více jak 20 letech.

Třída 3 dnes započala tak, jak včera končila, tedy těsným bojem Matěny s Hrobským o každou vteřinu a po RZ11 se dokázal druhý jmenovaný dostat do čela klasifikace třídy. Avšak druhý průjezd Cetna pořadí opět prohodil, navíc Hrobský výrazněji ztratil a propadl se na třetí příčku za Tučka, který se však po druhé Staroměstské radoval nejvíce, jelikož vedoucí Matěna se z výsledků vytratil a první místo tedy bral létající Chod. Druhý byl Hrobský a třetí dojela Pokorná, která zároveň třídu uzavřela. Mezi dvoukolkami opět hrály prim "šestky", kde se mezi po včerejšku vedoucí bratry Wagnerovy po prvním Cetnu vklínil Talaš. Na předposledním testu výrazněji ztratil do té doby čtvrtý Kamenec jenž se propadl na chvost klasifikace třídy, čímž se na čtvrtou příčku posunul Dohnal a pátý byl Brož. Tím byly změny pořadí ve třídě a 2WD hotovy, takže vítězství si odvezl Julian Wagner, druhý byl Talaš pokračující ve skvělých výkonech od letošního přesednutí do 208 R2, třetí byl starší z Wagnerů Simon. Čtvrté místo vybojoval Dohnal, pátý byl Brož, přičemž všichni jezdci pilotovali Peugeoty 208 R2 a teprve šestý Barčák se svým Adamem narušil francouzskou hegemonii.

Komentářů celkem: 1
2. 7. 2018 06:521
1 0
Velká gratulace Jindrovi Štolfovi, spolujezdci a mechanikům. Kdo umí, ten nezapomíná.smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!