Petr Vejvoda - eWRC.cz
6. 7. 2018 19:17 − 5036× − 0

Bez poloosy to nejede…

Na letošní Bohemku jsme se těšili, abychom navázali na loňský úspěch, kdy jsme obhajovali druhé místo…

… a předvedli tak i letos kvalitní sportovní výsledek. Startovka ale naznačovala, že to nebude tak jednoduché a rychlíci jako např. Vlasta Neumann, Honza Frei, Jindra Štolfa, Břéťa Enge nepojedou žádnou nudli.

Do Boleslavi jsme dorazili ve čtvrtek ráno, vyzvedli nezbytné dokumenty k seznamovacím jízdám, provedli zároveň formální přejímku a vyrazili trénovat. Jako první najíždíme rychlostky v okolí Malé Skály a poté se přesunujeme na RZ Ještěd. Po třech průjezdech této rychlostky se přesunujeme do okolí Mladé Boleslavi, kde najíždíme RZ Lobeč a Cetno. Ve večerních hodinách pak trénujeme Staroměstskou rychlostní zkoušku, která doznala oproti minulým ročníkům drobných změn, hlavně pak ke konci, při příjezdu do cíle. Okolo jedenácté hodiny jdeme do postele. V pátek ráno se přesunujeme na Sosnovou a dvakrát ještě projíždíme Lobeč. Vyhlížíme Míru, který přivezl BMW a odpoledne pak jedeme na technickou přejímku, která se konala na letišti v Hoškovicích, kde byla zřízena i servisní zóna. Po krátkém přátelském rozhovoru s panem Venušem dáváme bavoráka do servisní zóny a jedeme se připravit na páteční 200m dlouhý prolog, který se konal v Mladé Boleslavi, hned vedle nákupního centra Bondy. Tam dorazil i Jirka Novák, který nám dělal mechanika.


Foto: Robert Balcar

V sobotu ráno však začalo to opravdové závodění a my dosahujeme na RZ Chloudov a Radostín shodně páté místo. Na RZ3 Ještěd až sedmé místo a po první sekci se tak usazujeme na šestém místě. Po zastávce v servisu dáváme na bavoráka dopředu tvrdé pneumatiky a slibujeme si, že budeme dosahovat lepších časů. To se také potvrdilo a po dvou pátých časech na Chlodově a Radostíně, vyhráváme Ještěd a přesunujeme se na dvě rychlostky na Sosnovou. Při prvním průjezdu zaznamenáváme opět pátý čas, ale druhý průjezd vyhráváme a po opětovné zastávce v servisu, kde proběhla zběžná kontrola odevzdáváme auto do ÚP na třetím místě.

Oproti sobotě, kde jsme jeli před novými auty, v neděli jedeme až po nich a je to znát protože hned první nedělní rychlostku Lobeč pořadatel ruší, kvůli vyteklému oleji a posílá nás objízdnou trasou na RZ Cetno. Zde bez problémů dosahujeme druhého času a míříme na "Staroměstkou". Zde zajíždíme čtvrtý čas a udržujeme si tak třetí místo, kdy vede Honza Frei a za ním pak s více jak minutovou ztrátou jede Štolfa. Po opětovné zastávce v servisu, kdy kluci bavoráka akorát zkontrolovali, protože makal na 100%, se vydáváme na poslední sekci letošní Rally Bohemia. Na Lobči zaznamenáváme třetí čas. Jedeme na Cetno, poslední plnohodnotnou rychlostku. Cca v polovině vidíme odstavenou Škodovku Freie, který do té doby vedl s přehledným, více jak dvouminutovým náskokem před Štolfou. Bylo nám Honzy líto, protože by si vítězství určitě zasloužil.


Foto: Robert Balcar

Ale my pokračujeme dál a soustřeďujeme se sami na sebe, aby jsme nevyrobili žádnou chybu. Avšak štěstí nám nebylo přáno a na úplném konci této vložky ve Vinci nám praskla poloosa a soutěž pro nás tak předčasně skončila. Ani si nepřejte vědět, jaký jsme prožívali pocit zklamání!!!! Díky tomuto výpadku jsme vybojovali body do klasifikace kategorie 2 pouze za sobotní etapu a tímto jsme se posunuli v tabulce pouze ne druhé místo. Ale neházíme flintu do žita a po krátké pauze, kdy vynecháváme Pačejov, pojedeme na Barumku do Zlína:), která se koná ve dnech 24,-25,8, kde se budeme snažit všemi silami vybojovat co nejlepší výsledek jak absolutně, tak v naší kategorii, kam Vás všechny srdečně zveme. Děkujeme všem za podporu, hlavně pak Jirkovi s Mírou za super práci v servisu a ve Zlíně se těšíme na shledanou.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!