17. 7. 2018 08:05 − 1952× − 1

Lucemburská přehlídka zajímavé techniky

Lucembursko i díky své rozloze rozhodně nepatří mezi země, kde by se během sezóny odjezdilo množství soutěží.

Kalendář mistrovství se vlastně skládá hlavně ze soutěží odehrávajících se na území sousedních států. Jedna zajímavá soutěž se ale v Lucembursku odehrává a ve svém názvu nese přímo jméno země. Na jejím startu se letos nesešla vůbec špatná sestava zajímavé techniky. Vedle deseti speciálů R5 se divákům představila i pětice královských WRC. Obhájce vítězství Marijan Griebel vyměnil Hyundai i20 R5 za Citroën DS3 WRC z PH Sportu. S konkurenčními Fiestami WRC se ukázali Bob Kellen a Charel Arendt. Diváci se však mohli těšit i na dvě chuťovky z předcházející dvoulitrové éry WRC. Chris van Woensel dovezl svůj překrásný a dosti exotický speciál Mitsubishi Lancer WRC05, zatímco za volantem Subaru Impreza WRC S12 se ukázal Patrick Gengler.

Nejrychlejšího času dosáhnul v první zkoušce největší favorit rally Griebel. V té druhé však dokázal zajet nejlépe van Woensel a situace začala nasvědčovat dramatické podívané. Německý pilot ovšem nehodlal nic takového připustit a následujících pět zkoušek opanoval. Celkem si tak na čele výsledků vytvořil komfortní náskok přes minutu. Do jezdců WRC se pustila i smečka soupeřů za volanty R5. Nejlépe si mezi nimi počínal Steve Fernandes, který svou Škodu Fabia R5 dovezl do cíle na třetím místě absolutně. Závěrečná zkouška o délce skoro 26 kilometrů ještě pořádně zdramatizovala boj o vítězství. Griebel se dostal v nenadálém dešti do potíží, ve vysoké rychlosti vylétl do pole a do cíle dorazil o minutu později než van Woensel. Jezdci Mitsubishi vítězství ale i tak uniklo, k posunu vpřed by potřeboval ještě o 11,5 sekundy méně.

Komentářů celkem: 1
17. 7. 2018 20:441
0 0
Hezká rally, charakter tratí, jak u nás, pěkné startovní pole a dokončili téměř všichni ze špičky. Zajímal mě ten závod, ale mapy se mi nepodařilo najít. Je to trochu z ruky, škoda.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!