Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 7. 2018 20:25 − 3387× − 0

I přes těžkou havárii by měl Andreucci startovat

Na testu pneumatik italský multišampion havaroval, avšak jak se ukazuje, na Rally di Roma Capitale by chybět neměl.

V sobotu na testech pneumatik před Rally di Roma Capitale havaroval Paolo Andreucci, když jeho Peugeot 208 T16 narazil čelně do betonové zídky. Zprávy mluvily o zlomených žebrech u pilota a u jeho manželky a současně spolujezdkyně Anny Andreussi pak šlo o prasklou pánevní kost. Podle prvotních informací to vypadalo, že posádka bude moci na nadcházející podnik mistrovství Evropy zapomenout, ale jak se dnes objevily informace, situace nemusí být tak černá a Andreucci by měl na startu stanou s náhradním spolujezdcem Davidem Castiglioni, jenž se svými 281 starty patří mezi zkušené navigátory, avšak převážně se pohybuje v nižších italských šampionátech než v CIR.


Foto: La Stampa

Jak totiž informuje italská mutace serveru motorsport.com, u Paola nehodu nejvíce odnesl obratel, který mu byl operován a z hodnocení lékářů vyšlo, že obratel zátěž při soutěži snese. Proto se úřadující italský šampion rozhodl na start soutěže postavit. "Havárie nás vystrašila, to musím uznat. Ve skutečnosti ale její následky nebyly tak strašné, jak psala některá média. Musím poděkovat všem doktorů za veškerou péči, kterou mi od nehody věnovali. Je mi líto, že vedle mě nebude sedět Anna, kterou čeká delší rekonvalescence," říká Paolo Andreucci.

Dále se pak 10 násobný mistr Itálie nechává slyšet: "rád bych také poděkoval všem členům záchranných složek zasahujících při naší nehodě, pracovali neskutečně rychle efektivně. Musím poděkovat také všem fanouškům, kteří nám vyjadřují velkou podporu. Hodně jí dostáváme také skrze sociální sítě. Tato podpora nám pomáhá a také jsem si díky ní uvědomili, nakolik lidé rally milují," uzavírá Paolo Andreucci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!