18. 7. 2018 11:53 − 3263× − 3

Klatovský junior ukořistil 2. místo a vyhrál Peugeot cup

Na Rally Bohemia vyrážel klatovský Talaš racing team v očekávání těsných soubojů.

Ty ostatně slibovala nabitá startovní listina, doplněná o druhého z bratrů Wagnerových.

Klatovští mladíci v pauze po vítězném vystoupení mezi vinohrady rozhodně nezaháleli. "Na autě jsme před závody udělali nějaké změny v nastavení a postupně se nám daří proklikávat se k ideálním setupům. Díky tomu se náš Peugeot chová čím dál lépe. Rozpis už se zdá být také doladěný a jsme si v autě o mnoho jistější než na začátku sezony," uvedl Jan Talaš junior.

Sobotní etapa Bohemky slibovala hezké závodění. Jezdci a znalí diváci dobře vědí, že ve dvoukolkách se závodí od prvního až do posledního kilometru. Auta jsou výkonově velmi vyrovnaná a rozhoduje jen umění jezdců a spolujezdců. Bylo tomu tak i na severu Čech. Vyrovnanost pole a těsnost soubojů dokládá i fakt, že klatovští mladíci dosáhli hned na dvou vložkách na desetinu shodný čas se Simonem Wagnerem.

"V úvodní etapě jsme nakonec vybojovali 3. místo a spát jsme šli vidinou nedělních soubojů, kde jsme se chtěli poprat o příčky nejvyšší," zhodnotil stručně první soutěžní den spolujezdec Zbyněk Pils.

A boje o setinky a desetinky pokračovali i v neděli. "Rychlost jakou se jede je opravdu závratná. Na druhém testu nedělní etapy se nám podařilo dostat se na 2. příčku kterou jsme si už pohlídali a na rampu v Mladé Boleslavi jsme auto dovezli vcelku. Naše umístění nám také zajistilo předčasné vítězství Peugeot Rally Cupu 2018," neskrýval spokojenost Jan Talaš.

Fanoušek, který v servisní zóně neminul stan Talaš racing týmu rozhodně neprohloupil. "Někteří z Vás se svezli na rallyeovém simulátoru Peugeot, který tam byl k dispozici. Výsledky soutěže o nejlepší čas jsou vyvěšeny na našem Facebooku. Za zapůjčení simulátoru děkujeme Tomáši Pletkovi a Gekon racing," dodal Jan Talaš.

Všichni, kteří kolem královny motosportu prošli jen z dálky vědí, že rallye se nedá jet bez potřebného balíku financí. "Obrovský dík také patří všem našim sponzorům, rodinám a hlavně Vám, našim fanouškům, kterých na Bohemce bylo požehnaně," dodal Zbyněk Pils.

Dalším závodem v kalendáři je legendární Barum Rallye ve Zlíně. Posádka tam bude bojovat o cenné a potřebné body do celkové klasifikace mistrovství. "Doufám, že tam budete, že vás bude hodně a budete pořádně fandit," pozval jménem týmu Jan Talaš.

Komentářů celkem: 3
18. 7. 2018 13:16
0 0
Od začátku sezony velká paráda smajlík
18. 7. 2018 13:38
0 0
Letos pro mě asi největší překvapení sezóny.
18. 7. 2018 14:52 Upraveno 14:54
0 0
Překvapení? Vůbec ne. Stačí se podívat na výsledky s fabií. Za všechny: Šumava 2016 ze zcela seriovým motorem (ostrý motor klknul před závodem) a přes penalizaci třetí ve třídě. Nemálo soupěřů pak v TZ plakalo kterak musejí investovat do motoru. Rok před tím v sedmičkách velmi pěkný výsledky. Jen tyhle třídy nejsou tolik vidět (ok, nebyly tolik vidět).
Letos s doma postaveným autem (jako ostatně vždy) má Honza konečně možnost ukázat co v něm je. Hlavně, aby se dařilo dál, jdu najít nějaký dřevo na který zaklepu.
Taky furt věřím tomu, že si výsledků tohodle juniora někdo všimne a chytí se za hlavu a otevře peněženkusmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!