Marek Felt - eWRC.cz
19. 7. 2018 10:33 − 8647× − 0

Peták pojede v Pačejově podevatenácté, poprvé ale s WRC

Josef Peták se naposledy motoristickým příznivcům představil v rámci Pražského rallysprintu.

Tam startoval s Ondřejem Joskou ve voze Ford Focus RS WRC 06, jenž patří týmu Honzy Dohnala. Pro fanoušky máme ale další skvělou zprávu. V Pačejově se příbramský jezdec opět vrací za volant vozu Ford Focus RS WRC. Na místo spolujezdce ale usedne tentokrát Alena Benešová.

Pepa a Alena naposledy startovali v roce 2015. Tehdy absolvovala smíšená dvojice sedm závodu za volantem Opelu Adam Cup. A právě na pačejovské soutěži zajeli jeden z nejlepších výsledků v sezóně, kdy vyhráli v rámci Opel Adam Cup. Zároveň tím udělali důležitý krok v cestě za celkovým prvenstvím v rámci Opel Adam Cupu. V roce 2008 zde dokonce s Liborem Joskou, tehdy s Peugeotem 207 S2000 získal Peták druhé místo absolutně. Podobného výsledku, tehdy třetího místa v cíli obsadil Pepa Peták s Alenou Benešovou v roce 1999, kdy příbramská dvojice startovala s legendárním Audi Coupé S2. „Pačejovský rallysprint je prakticky naší domácí soutěží. S Pavlem Štípkem, ředitelem závodu, se známe řadu let a jsme dobří přátelé. Jsem tak rád, že zde mohu opět startovat. Největší dík za tento start patří Ondrovi Joskovi, společnosti Chládek a Tintěra Pardubice a dalším přátelům. Samozřejmě také Honzovi Dohnalovi a celému jeho týmu,“ řekl krátce ke svému startu Josef Peták.

INVELT Rally Pačejov se uskuteční od 27. do 28. července v okolí Pačejova a Horažďovic. Na posádky je připraveno celkem osm rychlostních zkoušek o celkové délce 73,24 kilometru. Po absolvování ostrých kilometrů pak na úspěšné dvojice čeká vyhodnocení na cílové rampě na horažďovickém náměstí. „Během Pražského rallysprintu měl po většinu soutěže Focus nade mnou převahu. Nicméně se mi zalíbila jízda na klasické RZ Točná. V okolí Strahova byl cíl pobavit diváky a uctít důstojně Liborovu památku (Libora Josku). A tak jsme začali přemýšlet, kde bychom se mohli ještě s WRCčkem na klasických RZtách svézt. Jednou z mála možností byl pačejovský rallysprint,“ doplnil příbramský jezdec.

I když to vypadá, že se Josef Peták vytratil z motoristického sportu a pačejovský start je pouze ojedinělou záležitostí, není tomu zdaleka tak. Začátkem července se kupříkladu zúčastnil Přeboru ČR v sajdkárkrosu v Ledči nad Sázavou. V prvním závodě dojel spolu s Vaškem Hotovým na třetí pozici a k tomu přidal stříbrnou příčku z druhého závodu. Kromě toho v letošní sezóně startoval také v Německém Leubsdorfu, dále pak v Dalečíně, Stříbře nebo Kramolíně, kde se uskutečnil v květnu závod mistrovství světa v sajdkárkrosu. Peták s Hotovým zde skončili na druhém místě v kategorii Veteránů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!