20. 7. 2018 10:08 − 5911× − 0

Dan Girtofan vyzkoušel odolnost Fabie R5

Úřadující vicemistr Rumunska zakončil pátý díl šampionátu obrovskými salty, při kterých prověřil bezpečnost své škodovky.

Všechny tři poslední soutěže dokončil Dan Girtofan na pódiu a solidním bodovým ziskem si jasně řekl o zopakování vicemistrovského úspěchu. První etapu Raliul Perla Harghitei zakončil na čtvrtém místě, ale pak vstoupil nejrychleji do té druhé. V druhé sobotní zkoušce ale pilot Fabie R5 svou snahu trochu přehnal a jízdu zakončil v divokých saltech. Nejrychlejší škodovku tak do cíle dovezl Valentin Porcisteanu. Kvůli páteční více než tříminutové ztrátě zapříčiněné defektem se ale musel smířit se slabým pátým místem. Až do závěru se o toto umístění musel Porcisteanu utkávat s dalším pilotem Fabie R5 Constantinem Aurem. Někdejší rumunský multišampión se letos na soutěžní tratě vrátil po tříleté pauze a tady v Harghitei získal první letošní vyhranou zkoušku.

Nejrychleji do soutěže vstoupil hlavní favorit Simone Tempestini, který ale ani tentokrát natěšeným domácím divákům neukázal zbrusu nový Citroën C3 R5. Na vítězství v první etapě s náskokem 11,7 sekundy mu však starší DS3 R5 bohatě stačil. Bogdan Marisca sice vstoupil do druhé etapy o něco málo rychleji, ale v následujících zkouškách už se svým Fordem Fiesta R5 tempu stájového kolegy nestačil a musel se spokojit s druhým místem. I nadále tak pokračuje Mariscova sezóna jako na houpačce, kdy pěkný výsledek na pódiu střídá technická závada. Stáj Napoca Rally Academy na pódiu ale nebyla zastoupena jen vítězným Tempestinim a druhým Mariscou. Třetím místem hodně překvapil mladý Florin Tincescu, neboť jej získal za volantem Abarthu 124 Rally RGT a vedle nejrychlejšího pilota mezi produkčními vozy Sebastiana Barbu porazil i několik jezdců ve vozech R5.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!