Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 7. 2018 08:39 − 5302× − 0

Ogierova Fiesta WRC ve Finsku s novým aerem

Britský M-Sport otestoval nové díly na zadní část Fiesty WRC a rozhodl se, že je ve Finské rally použije. Jen na jednom voze.

Před pár dny jsme vás informovali, že britský M-Sport zkoušel při testech na Finskou rally novou variantu aero paketu na zádi své Fiesty WRC, když nasadil difuzor s mnohem většími prvky, výdechy na zadních blatnících nabraly mnohem větší rozměry ve stylu Yarisu WRC a úpravami prošlo i zadní křídlo. Tyto díly jsou výsledkem hlubší spolupráce s vývojovým centrem Fordu v Charlotte a nově jimi bude osazen vůz Sébastiena Ogiera, protože se týmu nepovedlo dát dohromy díly na všechny tři tovární vozy, zbylí jezdci M-Sportu by se měli dočkat nových dílů za měsíc v Německu.


Foto: Henri Vuorinen

"Od Sardinie už uplynul nějaký čas, ale tým makal naplno, aby se zajistilo, že nový aeropaket bude připraven pro Finskou rally. Ten však nyní bude připraven jen na jeden vůz, ale jsme si jistí, že Sébastien s Julienem díky tomu získají zase trošku něco navíc."

Samotný Seb Ogier, jenž dostal jako jednička týmu nový aeropaket, se ke změnám nechal již dříve slyšet: "Za zádi auta budou nějaké úpravy v aeru. Přidají zádi větší stabilitu a přinesou další možnosti jak záď nastavovat. Nevýhodou je, že předek auta je teď na skocích trošku výš, což je jev, který nastává, kdy máte aero zejména na zadní části auta. Ale s tím si jezdci poradí. Na začátku testů nového aera jsem létal tímto způsobem, abych si to vyzkoušel a věděl, jak se popasovat se skoky s novým aerem. Doufáme, že nové díly nám přidají zase kousek výkonnosti, ale v průběhu rally si bude muset úplně všechno sednout jak má, pokud chceme bojovat o čelní příčky," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!