24. 7. 2018 16:01 − 1852× − 0

Neubauerův vítězný návrat domů

Hermann Neubauer se na skok vrátil na domácí scénu a nevedl si při Rallye Weiz vůbec špatně.

Rakouskou špičku bojující o letošní titul tam však zastihl v dosti rozloženém stavu. Raimund Baumschlager po ošklivé havárii při Rebenland Rallye další účinkování v rakouském mistrovství vzdal a dohromady se raději dával na naší Rally Bohemia. Gerwald Grössing zažil podobně ošklivou nehodu na Schneebergland Rallye a ta jej kromě zranění dohnala i k rozhodnutí ukončit kariéru. Gerhard Aigner svůj start na páté soutěži domácího mistrovství plánoval, ale kvůli problémům s pronajatým Fordem Fiesta WRC z něho nakonec sešlo. Na startu se tak sešla pouhá dvojice předních rakouských jezdců v čele s lídrem průběžného pořadí Niki Mayr-Melnhofem a jeho Fordem Fiesta R5. Stejný vůz dovezl k vítězství na úvodní Jänner Rallye Johannese Keferböcka. Ten od minulé Schneebergland Rallye pilotuje Škodu Fabia R5, ale nejrychlejším nestačí a lídrem mistrovství už dávno není.

Na start se postavil i český pilot Fordu Fiesta R5 Ondřej Bisaha, který se letos věnuje startům v rámci Central Rally Trophy. Na chorvatské INA Delta Rally nenašel přemožitele ani v této klasifikaci, ani v absolutním pořadí. V Rakousku proti místním moc šancí na vítězství neměl, od začátku až do konce se držel na třetí příčce a do klasifikace trofeje si znovu připsal maximum bodů. Více než nejrychlejší dva rakouští jezdci Bisahu zajímal Maďar Krisztián Hideg, další účastník CRT. Pilot Škody Fabia R5 se od začátku držel za zády českého pilota a zopakoval druhé místo z Chorvatska. Rallye Weiz stejně jako závěrečná soutěž mistrovství byla pro letošek zařazena rovněž do kalendáře Australian Rally Trophy. Úvodní dva podniky Murauer Rallyesprint St. Veit a Waldviertel Rallyesprint opanoval pilot Fordu Fiesta R5 Gerald Rigler. Úspěch zopakoval i tentokrát a vzhledem k tomu, že maximum bodů do trofeje byl jeho hlavní cíl, nemusela jej zas tolik mrzet ztráta ze závěrečné páteční zkoušky. Ve výsledku si jen prohodil pořadí s Hidegem.

Nejrychlejšího času absolutně dosáhnul v první zkoušce Mayr-Melnhof. Od druhého testu už tvrdil muziku Neubauer, který nakonec celou první etapu s náskokem čtvrt minuty opanoval. Mayr-Melnhof se i přes maximální snahu už nedokázal svému soupeři přiblížit. O moc pomaleji nejel, ale jeho náskok během sobotní etapy stejně narostl až na výslednou půlminutu. Situaci v rakouském mistrovství to však významněji nepoznamenalo, své vedení si Mayr-Melnhof znovu upevnil. Většina soupeřů už nestartovala a Keferböck rally dokončil jako sedmý za zády Tomáše Pospíšilíka. Neubauer dobře otestoval svůj Ford před Barumkou a už pouhý jeden triumf jej dělí od historického zápisu do síně slávy Rallye Weiz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!