Jan Šlehofer - eWRC.cz
19. 5. 2006 00:00 − 2440× − 2

Smůla pro Jana Šlehofera

Na startu Eurostroj Rally Tišnov nechyběli ani Jan Šlehofer a Zbyněk Soběhart.

Třetím podnikem MČR ve sprintrally byla Eurostroj Rally Tišnov. Na startu početně obsazené soutěže nechyběli ani Jan Šlehofer a Zbyněk Soběhart, vítězná posádka třídy N2 z úvodních dvou letošních sprintů, Okříšek a Hustopečí. "Pořadatelé připravili velmi pěknou a náročnou trať. Její obtížnost ještě zvýšila spousta posypu po dlouhé zimě. Myslím, že erzety byly ještě náročnější než v Hustopečích," zhodnotil trať Jan Šlehofer.

Od začátku soutěže se za slunného a téměř letního počasí usadila v čele třídy N2 posádka Václav Dunovský-Jiří Stross těsně následováni Honzou a Zbyňkem. Po třech úvodních erzetách byl rozdíl mezi oběma mladými talentovanými posádkami pouhých 2,7 vteřiny. Byl to jeden z nejvyrovnanějších soubojů letošního Tišnova. Příliš neztráceli ani mnohem zkušenější matadoři Ladislav Henzl a Miroslav Jančík, kterého ale přibrzdila penalizace 20 vteřin. "Na třetí erzetě jsme měli dvě velké krize. Naštěstí se nám je podařilo zvládout," svěřil se Honza.

Ve druhé rundě Václav Dunovský zvýšil svůj náskok na 9,7 vteřiny. Jan Šlehofer měl problémy s prasklým výfukem a také pneumatikami sjetými až na plátno. "Nebýt zrušení RZ6 po havárii Flídra, byl by asi velký problém na těchto pneumatikách erzetu absolvovat," přiznal Honza. Před závěrečnými třemi erzetami se nad Tišnovem začaly stahovat mraky a v servisu tak nastalo rozhodování co obout. Následný déšť pak dokonale zamíchal pořadím. Asi 5 kilometrů před cílem také skončily naděje Honzy a Zbyňka na další pěkný výsledek. Po pravé šest, v níž se červený Civic ocitl mimo trať, se nepodařilo ani s pomocí pěti přítomných diváků vrátit auto zpět na trať. "Je ironií, že se to stalo poté, co jsme se před startem posledního měřeného testu se Zbyňkem dohodli, že pojededme na jistotu s úmyslem dovézt auto do cíle na stávající druhé pozici ve třídě," litoval ztracených bodů kdyňský jezdec.

I přes tuto bodovou ztrátu je situace ve třídě N2 pro Honzu a Zbyňka nadále velmi příznivá a na vedoucího Václava Dunovského ztrácejí pouhých 7 bodů. Nezbývá, než se těšit na další krásné souboje do Pačejova. Právě zde loni absolvoval Honza svou soutěžáckou premiéru.

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:213.29.67.15
19. 5. 2006 16:271
0 0
Go JENA Go
Anonym IP:85.70.28.226
19. 5. 2006 18:002
0 0
Honza jede navzdory chybějícím zkušenostem hodně, hooodně rychle a už teď se o něm ví a mluví. Myslím, že se rodí další talent! P.S. Kluci nebojte, v Pačejově to bude opět zlaťák - ŠÉF vám řekne jak na to smajlík Čestík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!