26. 7. 2018 16:22 − 4833× − 0

Právě vychází magazín Rally 6/2018

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Agrotec Petronas rally Hustopeče – Jan Kopecký triumfoval mezi vinohrady už posedmé
Když se v roce 2005 odjel první ročník hustopečské soutěže a každý z prvních pěti závodů měl jiného vítěze, těžko by tehdy někdo odhadoval, že v dalších devíti letech se počet vítězů ztenčí na pouhá dvě jména. Václava Pecha, aktuálně se třemi triumfy, a továrního jezdce Škody Motorsport Jana Kopeckého. Se spolujezdcem Pavlem Dreslerem si letos dojeli už pro sedmé prvenství.

Krušné chvilky EuroOil-invelt teamu
Před startem na Bohemii jsme s plzeňským jezdcem Václavem Pechem prošli necelé dva týdny, které měl tým na opravu poškozeného motoru z Hustopečí.

Rally Bohemia – Škoda dál vládne, díky Kopeckému
Účastí tří továrních posádek dal tým Škoda Motorsport zřetelně najevo, jak důležitým závodem je v jeho kalendáři Bohemia rally. Prvenství na domácí půdě ale pro něj musela zajistit ta nejzkušenější posádka, když mladí Seveřané jen stěží dokázali držet tempo české špičky. Odměnou za šesté boleslavské prvenství v řadě za sebou se pro Kopeckého s Dreslerem stal další titul českých mistrů.

Autoklub ČR podporuje mladé jezdce
Jezdecká základna v disciplíně rally je početná a velmi kvalitní. Naše posádky patřily a patří k absolutní špičce i ve světovém měřítku. Z mnohých se staly legendy a mnozí současní jezdci se jimi určitě stanou. Zásluhu na tom má, mimo jiné, také strategie Autoklubu ČR, jejíž prioritou je práce s mládeží a výchova mladých závodníků.

Juuso Nordgren – Další finská naděje
Když na konci loňského roku stáj Škoda Motorsport oznámila sestavu továrního týmu pro letošní sezónu, byli všichni překvapeni. Z tria severských mladíků je asi nejméně známý Juuso Nordgren.

Pozvánka INVELT Rally Pačejov
Mapa a časový harmonogram pátého klání MČR HA, třetího podniku RSS a Poháru 2+.

Jiří Jirovec – Posádky jsou pro pořadatele „Pačívu“ zákazníkem
Rally Pačejov se na konci července poprvé uskuteční s podporou společnosti Invelt. Za ní stojí plzeňský rodák Jiří Jirovec.

ČMPR – Radouň ve dne i v noci, jako velký závod
Druhý závod ČMPR 2018 se zase o kousek přiblížil dvoudenním mistrákům.

ČMPR – Mapa Rallye Železné hory 2018

Vlastimil Havel / Miroslav Wohanka – Nikdy jsme se nevzdávali
Vlastimil Havel byl mnoha soupeři i odborníky považován za jednoho z nejtalentovanějších pilotů své doby.

Škoda 200 RS – První nabroušený okřídlený šíp
V rámci 45. jubilejního ročníku Rally Bohemia se v Mladé Boleslavi objevily oba dochované originální exempláře legendární Škody 200 RS. První soutěžní speciál značky Škoda, který mohl konkurovat tehdejší mezinárodní špičce, debutoval na Barum Rallye 1974. O dva týdny později při premiérovém ročníku Rallye Škoda už prototypy dokázaly bojovat o vítězství. Jednalo se o předchůdce slavné Škody 130 RS a vlastně i o základ úspěchů současné Škody Fabie R5.

ERC: Cyprus rally – Kyperské překvapení
Když se tři perou, čtvrtý se směje. Tak by se dala charakterizovat uplynulá Kyperská rally, kterou poznamenaly časté defekty pneumatik.

TER: Ypres Rally – Neuville potvrdil letošní formu

Česko­-slovenská stopa v Americe
Bývalý úspěšný hokejista Martin Špaňhel, který se několikrát představil i na tratích zlínské Barumky, otestoval své jezdecké schopnosti na americkém kontinentu, kde žije. Pro svůj debut v americkém šampionátu si se slovenskou navigátorkou Zuzanou Lieskovcovou vybral Southern Ohio Forest Rally 2018. Zuzaně jsme po jejím návratu ze zámoří položili několik otázek.

Legendy na Dunaji
Po roční pauze se na scénu vrátily rakouské Gr. B Rallyelegenden, které se přestěhovaly z podhůří Alp do Melku v údolí Dunaje. Jezdci si pochvalovali návrat ke kořenům. Klasické úseky v lesích a vinicích, šotolinu. Diváci malebné okolí a vrcholící meruňkovou sezonu. A všeobecnou pohodu rušenou pouze neobvyklou aktivitou místní policie. Všichni byli určitě spokojeni se zázemím na okruhu Wachauring. Volný pátek a prázdninový termín přilákal spoustu našich fanoušků. Česká posádka stála na startu bohužel pouze jediná, Hrachovec – Illéšová se stotřicítkou.

WRC: Rally Italia Sardegna – Neuville opět nad síly Ogiera
Pouhých sedm desetin sekundy rozhodlo o vítězi Rally Italia Sardegna. Thierry Neuville s Hyundaiem i20 Coupe WRC tímto rozdílem porazil Sébastiena Ogiera na Fordu Fiesta WRC.

Peugeot 208 WRX – Nová zbraň francouzského lva
Tým Peugeot Sport v polovině mistrovství světa v rallykrosu nasadil novou evoluci vozu Peugeot 208 WRX.

WRX 2018 / NOR + SWE – Skandinávský „double“
Ohlédnutí za závody v Norsku a Švédsku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!