26. 7. 2018 20:45 − 4952× − 2

Startuje 17. Auto In Rallye Železné hory

Třetí kolo Českomoravského poháru rally 2018

Českomoravský pohár rally (ČMPR) pokračuje třetím závodem, kterým je 17. Auto In Rallye Železné hory. Závodním dnem je sobota 28. července 2018 a na 85 přihlášených posádek čeká devět rychlostních zkoušek o celkové délce 62,58 km.

Slavnostní start rally se uskuteční v pátek 27. července na Resselově náměstí v Chrudimi. První závodní auto sjede ze startovní rampy v 16 hodin. V sobotu v 9 hodin ráno pak závodníci vyrazí na trať první rychlostní zkoušky. „Letos znovu pojedeme na třech osvědčených úsecích,“ přibližuje Marek Šimík, ředitel Rallye Železné hory. „Chtěl bych poděkovat všem zastupitelům a občanům obcí, kteří nám vyšli vstříc. Jen jeden pán se bohužel postavil proti závodu, a tak jsme museli první rychlostní zkoušku o 2,9 kilometru zkrátit. Alespoň se nám ale povedlo protáhnout nejdelší erzetu o 1,7 kilometru, a bude tak měřit téměř 11,5 kilometru. Třetí úsek oproti loňsku zůstane beze změn,“ dodává Šimík.

Největším favoritem na vítězství je posádka Janusz Lelek, Bolek na Mitsubishi Lancer Evo IX. Polská dvojice letos vyhrála Rallye Hořovice i Radouňskou rally, a má nakročeno k obhajobě triumfu v celém seriálu. Do nejsilnější třídy A4 se přihlásilo 15 posádek, téměř polovina z nich přijede právě z Polska, kde se ČMPR těší velké oblibě. Šanci na výborný výsledek budou jistě mít také rychlí čeští piloti vozů mitsubishi a subaru, Pavel Gajar, Václav Liška, Milan Gregor nebo Radim Vavřík, který si při Rallye Železné hory připomene své začátky v někdejším Volném poháru.

Dobře obsazené jsou všechny vypsané třídy, a do první desítky absolutního pořadí se klidně opět mohou dostat nejlepší posádky kategorií historických automobilů a vozů s jednou poháněnou nápravou. V ČMPR se letos žádné body neškrtají a tak se jistě pojede naplno od začátku až do konce. O hladký průběh závodu se budou starat pořadatelé, kterých ale nikdy není dost. „Stále sháníme další pomocníky,“ přitakává Marek Šimík. „Chtěl bych poprosit fanoušky a příznivce rally, kteří by nám chtěli pomoci jako traťoví komisaři, aby mě kontaktovali na telefonním čísle 602 425 105. Užijí si závody zase z trochu jiného, a určitě zajímavého pohledu.“

Závodit se bude po celou sobotu 28. července. Poslední z devíti rychlostních zkoušek 17. Auto In Rallye Železné hory bude odstartována krátce před 16. hodinou. Po ní se již dozvíme, jak to celé dopadlo, a kdo bude mít jakou výchozí pozici do zbývajících dvou závodů Českomoravského poháru rally 2018. Těmi budou na podzim Rallye Sudety, a pravděpodobně Rally Světlá. Další informace k závodu hledejte na oficiálních stránkách Rallye Železné hory.

Fotografie, textové a video reportáže z ČMPR 2018 najdete na stránkách Motorsport revue, připojte se také k facebookové skupině ČMPR OFFICIAL.

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 2
27. 7. 2018 06:411
0 0
Jak je to u prejezdu? Kdyz se divam na fotky nebo videa z teto hobby rally, tak vetsina vozidel nema rally SPZ, ale klasickou, pritom auta nesplnuji podminky pro silnicni provoz..staci aby si za cil nejake Rz stoupla dopravni policie a z tech "home rally car" by neprosel asi nikdo. Nebo maji nejakou vyjimku, aby mohla ty prejezdy jezdit?
27. 7. 2018 15:292
0 0
Majáčky... Ty přejezdy jsou krátké, do 10 km.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!