Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 8. 2018 08:45 − 6409× − 5

Citroen opět zkouší námluvy se Sebem Ogierem

S trochou škodolibosti by se chtělo napsat, že už je to tu zas, Citroen začíná řešit jezdeckou sestavu a opět má v hledáčku i Ogiera.

Druhá půlka letošního světového šampionátu je tu a to znamená počátek jednání o smlouvách, možné rošády a podobně, přičemž jednou z nejdůležitějších figurek na přestupové mapě by mohl být Sébastien Ogier, o nějž má opět zájem francouzský Citroen. Pětinásobný mistr světa v týmu působil v letech 2009 – 2011, pak raději odešel k Volkswagenu, aby nebyl ve stínu Sébastiena Loeba a nyní působí v M-Sportu. Tam má však smlouvu jenom na letošní rok, takže se dá čekat, že nabídky dostane od všech továrních týmů, zejména když naprostá většina jezdců působících ve WRC má smlouvy pouze do letoška a získat do svých služeb mistra světa by pro všechny týmy bylo jistě lákavé.


Ogier ještě v barvách Citroenu…

Výjimkou tedy není ani Citroen, kde se po odstavení Krise Meeka posadil do druhé C3 WRC Mads Ostberg. Ale ten má jistý jen letošek, stejně jako Craig Breen. "Hodně teď nad jezdeckou sestavou pro příští rok přemýšlím. Máme různé možnosti a jednáme s různými jezdci, takže pro příští rok by mohly nastat změny," říká šéf Citroen racingu Pierre Budar a na otázku autosportu přímo ohledně Seba Ogiera dodává, "Bavím se Sebem jako s jinými jezdci. Samozřejmě, že bychom měli radost, kdybychom měli jezdce jeho formátu v týmu."

Angažmá Ogiera v Citroenu v roce 2018 zhatily i finance, když tým na jezdcovy služby neměl potřebný budget. Jak to vypadá letos? "Ohledně rozpočtu nic nemůžu říct, nechci o tom mluvit. Máme nějaký budget a Citroen nám věří, že jej využijeme tak, aby to bylo co nejlepší pro tým. Je to jen na nás, musíme rozpočet co nejlépe využít k tomu, abychom mohli vyhrát," uzavírá šéf Citroen racingu. Otázkou však zůstává, co bude chtít Ogier v příštím roce dělat a zda bude chtít měnit působiště, přeci jen jeho slova často vyznívají tak, že je v M-Sportu spokojený a pobyt v britském týmu jej těší. Takže nezbývá než čekat na další týdny, zda se uskuteční návrat k Citroenu nebo jiný scénář.

Komentářů celkem: 5
3. 8. 2018 17:431
0 0
Citroen je připraven zaplatit Ogierovi cokoliv aby ho získal.Myslím,že pokud letos Ogi titul neudělá,tak změní montérky a půjde do předdůchodové smlouvy s Citroenem.
3. 8. 2018 20:242
0 0
Ono asi i jeho prohlášení, že Fordu chybí rychlost má vést k urychlenému zlepšení motoru, nebo příslibu zlepšení, jinak může odejít.
4. 8. 2018 02:513
0 0
A nějakej komentář k neuvěřitelnému výsledku Ostberga s tím "příšerným" autem, které na mě třeba tak fakt působilo, nebude? Kde se u průměrného auta a takového pilota vzala ta rychlost? smajlík
IMP
4. 8. 2018 14:294
0 0
To Shifty: Citroen nova predni naprava a Ostberg min. rok, kdyz jel s Fordem a opravili mu to, tak patril k nejrychlejsim.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!