Jan Kornhefr - eWRC.cz
5. 8. 2018 08:30 − 5680× − 0

Znáte pohádku "Kterak kluci ke stříbru přišli"?

Možná by někoho z fanoušků Honzy Kornhefra a Michala Trinera zajímalo, co obnáší stříbro z Pačejova z pohledu týmového zákulisí.

Takže bylo-nebylo :

pátek 27.července 2018

06,00
Kondy s Myšákem vyrážejí do Horažďovic absolvovat administrativní přejímku a od 8,00 projíždět trať a psát rozpis.

12,00
servisák Petr vyráží z Klatov, servisák Marek z Valchy, kybicové Michal z Plzně a Pepa ze Štěnovic s kamionem se závoďákem a servisním zázemím, aby se sešli ca ve 14,00 u pumpy v Horažďovicích a připravili "Rastu" na technickou přejímku.

13,00
přichází první komplikace, o více jak hodinu se zpožďuje převzetí důležitého servisního zařízení – elektrocentrály k napájení grilu, neboť vezeme spoustu masa na pečení (jen Kondy dostane syrový, aby získal dravost šelmy).

15,30
konečně se všichni scházíme před branou horažďovického autoservisu, kde probíhá technická přejímka. Dorazil už i generální manažer Míra, nejdůležitější persona, páč veze to maso !

16,00
absolvujeme přejímku a chystáme auťák na "Shakedown".

17,00
kluci vyrazili na Shakedown, my vesele klábosíme a netušíme, že už se "TO" blíží!

17,15
zvoní mi telefon a na čele mi vyráží ledový pot, neb na displeji Myšák: "Při druhém startu do SDW nám praskla poloosa." Celkem v klidu nakládáme Rastu do kamionu a vyrážíme směr letiště Lnáře, kde je servis. Poloosy vezeme náhradní, jen nás mrzí, že kluci nepůjdou na slavnostní představení vybraných posádek na náměstí.

19,00
a je to tady!!! Poloosy sice náhradní máme, ale netušíme, že Citrouš má dvě provedení – pochopitelně ty náhradní nepasujou! Začíná boj s časem, protože C2R2 Max v Česku moc nejezdí, takže je celkem problém si díl byť jen vypůjčit. Část týmu se už chystá na noční výjezd na Moravu, kde máme kolegy se stejným autem, Kondy žhaví telefony.

22,00
Servisní karavany okolo už pomalu zhasínají a jdou spát, k nám přijíždí "Spasitel" z Horažďovicka, který si dává do kupy stejné auto a je ochotný nám poloosu půjčit. Petr s Márou se dávají do práce a přestože díl opět stoprocentně nepasuje, daří se jim poloosu složit a namontovat.

24,00
v servisu sem a tam ještě cinkají lahváče, u nás cinká nářadí. Hotovo, složeno, stavíme Rastu na kola a v dobré náladě vypouštíme Honzu na zkušební jízdu.

sobota 28.července 2018

00,10
Honza se vrací s tím, že "něco děsně mlátí v převodovce". Padají nám huby, chvíli čumíme do motoru, chvíli do počítače, chvíli na sebe.

01,00
po zvážení všech možných řešení se rozhodujeme, že to odpískáme, ráno sbalíme, pojedeme se kouknout někam na RZ a pak domů. A jdeme spát.

06,00
NAD PAČEJOVEM VYCHÁZÍ SLUNCE !!!
Honzovi se podařilo takhle brzy ráno dohonit telefonem specialistu na převody, jeho názor byl, že by to zkusil jet. Pro jistotu ještě vypouštíme olej z převodovky, jestli nevyplave nějaký ulomený zub, či jiná "nečistota". Olej je čistý a tak se kluci nacpou do kombinéz a vyráží na start s tím, že to "snad někam dojede".

17,00
CÍL : 2. místo ve třídě, 2. místo v Rallysprintu a 14. místo celkově !!!!!!!!!!!!!!!!

Teda že to dojede až sem, to jsme fakt nečekali !!!!!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!