Jiří Jermakov - eWRC.cz
10. 8. 2018 21:25 − 3014× − 0

Výstava Barum rally: historie a současnost pokračuje

V prostorách Městské knihovny Slavičín již desátým dnem probíhá výstava prací fotografů Rudolfa Fukala a Zdeňka Knapíka.

Dnes se u prohlídky sešly osobnosti naší rallyové scény, pan Josef Častulík a Antonín Cekota. Prvně jmenovaného jistě není třeba představovat, vždyť jeho starty po boku Jiřího Sedláře jsou již legendární. Jméno druhého z návštěvníků je už pro větší znalce a pamětníky našeho sportu. V minulosti sám startoval v řadě soutěžích oblastního i velkého mistrovství a poslední léta organizuje naši jedinou zimní amatérskou motoristickou soutěž Ve stopě valašské zimy.

Uvítala nás vedoucí knihovny, paní Mgr. Gabriela Klabačková. Ovšem netrvalo dlouho a z hostitelky se stala pozorná posluchačka, protože ji návštěvníci postupně zahrnuli svými postřehy a historkami k jednotlivým, hlavně černobílým fotografiím. Znovu tak ožily události, staré bezmála 40 let. To když Josef Častulík u krásné fotografie z brodu u slovenského Skýcova se smíchem vzpomínal, jak se s Jirkou, těsně před náletem do vody dohadovali, jestli je to dobrý nápad a zda motor v brodu "neutopí". Naštěstí to tehdy neprodali. My tak máme u krásných fotografií z těchto míst na co vzpomínat a co obdivovat.

V dokonalé symbióze jsou zde velkoformátové, černobílé snímky z časů, kdy měla Barumka teprve jednomístné pořadové číslo, hned vedle krásných barevných fotek Jana Kopeckého, Václava Pecha jun. a dalších jezdců současnosti. Milovníci rally a Barumky zvlášť si zde určitě přijdou na své.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!