Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 8. 2018 10:46 − 8317× − 0

Rhys Yates na Barumce s autem od Kresta racing

Namísto své obvyklé Fabie R5 od CA1 Sportu využije britský jezdec týmu Bretex služeb luhačovického Kresta racing.

Poté, co Škoda motorsport odvolala plánovaný start Jusa Nordgrena, jenž měl na Barumce jet s Fabií R5 od Romana Kresty, tak se v kuloárech řešilo, zda tento vůz zůstane na ocet nebo zda jej někdo využije. Nakonec se speciál na tratích zlínské soutěže objeví, jelikož s ním pojede Rhys Yates, jehož obvyklý vůz od CA1 Sportu by po Ulster Rally, konající se o tomto víkendu, nestihl dorazit včas do Zlína. Proto britský jezdec sáhl po službách Kresta racingu, což je tým, který netřeba asi nikomu představovat a jako vizitka práce může sloužit například loňské fantastické třetí místo samotného Romana Kresty, jenž se na Barumce objevil v rámci loňského miniprogramu. Vzhledem k tomu, že pro Yatese bude letošní ročník prvním startem ve Zlíně, jistě se mu zkušenosti Kresty a jeho týmu budou hodit.

"Jednoznačně jde o tu správnou volbu pro tuto rally a bude zajímavé sledovat, jak se nám bude dařit. Jde o další rally, kde jsem ještě nikdy nejel, takže bude obtížné držet hned od začátku to správné tempo. Ale určitě budu využívat zkušenosti týmu, abych tuto nezkušenost kompenzoval, takže bychom mohli mít dobrou šanci bojovat o slušný výsledek v rámci JERC U28," říká ke svému startu Rhys Yates.

Dále britský jezdec vysvětluje, proč musel volit auto od Kresta racingu a proč jede tento víkend v Ulsteru a za týden ve Zlíně. "Tento souběh soutěží jsem nějakou dobu tušil a když se nacházíme v situaci, že máme matematické šance v obou šampionátech, tak jsem musel najít řešení, jak odjet oba dva podniky. Ukázalo se, že dostat auto z Antrimu do Zlína tak, abychom měli nějaký čas k jeho otestování je poměrně nemožné a měli jsme štěstí, že se objevila možnost uzavřít skvělou dohodu s Romanem a jeho týmem," uzavírá Rhys Yates.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!