22. 8. 2018 06:16 − 2416× − 0

Právě vychází magazín Rally 7/2018

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Dani Sordo – Poprvé na českých tratích

Tovární jezdec týmu Hyundai a vítěz jedné soutěže mistrovství světa Španěl Dani Sordo se na Barumku připravoval při dvoudenním testu na jihu Čech.

Preview Barum Czech rally Zlín

Aktuální informace, mapy a harmonogram nejprestižnější české soutěže.

ERCJ U28 / U27 – Na stopě talentů

Julian Wagner – V Česku je ve dvoukolkách velká konkurence
Anne K. Steinová – Systém rozpisu Juliana i Catie je téměř identický

Rakousko­-německý tandem letos vídáme na českých tratích bojovat na čele hodnocení 2WD. Nebudou chybět ani ve Zlíně.

Jaroslav Orsák – Orsák Rallysport na nové adrese

Valašský soutěžní tým Orsák Rallysport se nedávno přestěhoval do nových prostor na okraji Brumova – Bylnice. Jaroslav Orsák si tím splnil sen, na kterém pracoval několik let.

Marcel Tuček

Chodský jezdec patří ke služebně nejstarším jezdcům v českém šampionátu. Na startu Barumky se objeví po devětadvacáté.

Invelt Rally Pačejov – Pačejovský hattrick

Po soutěži v Hustopečích se zdálo jen těžko myslitelné, že by se Janu Dohnalovi mohlo podařit navázat na vítězství v předcházejících dvou ročnících pačejovské rally. Dohnal s Ernstem však ukázali bojovné srdce a se zapůjčenou fiestou WRC namísto shořelého focusu dokázali vyhrát i potřetí v řadě. Souboj o stříbro pak v těsném duelu dvou vozů R5 rozhodlo šest desetin sekundy ve prospěch Odložilíka před Tarabusem.

Jan Dohnal – „Ty největší zážitky vám nabídne jen vůz WRC“

Udělovat se po vzoru cyklistické Tour de France cena pro nejbojovnějšího jezdce také v rally, pak ji v letošní sezoně má již předem rezervovánu Jan Dohnal. Jen šest týdnů poté, co mu shořel jeho tři a půl roku ´vypiplávaný´ Ford Focus WRC 06, se 40letý pilot postavil znovu na start soutěže. Se zapůjčeným Fordem Fiesta WRC potřetí v řadě dominoval na Rally Pačejov.

17. AUTO IN Rallye Železné hory 2018 – Nevídaný finiš

Rallye Železné hory byla třetím závodem pětidílného ČMPR. Rally provázela velká vedra, nevyhnulo se jí několik nehod a zdržení harmonogramu. Zcela zrušena byla jen jedna rychlostní zkouška z devíti (RZ3), závod si uchoval dobrou sportovní hodnotu a ve svém závěru gradoval neuvěřitelným bojem o pozice na stupních vítězů.

ERC: Rally Roma di Capitale – Divoké italské prázdniny

Alexej Lukjaňuk se po vítězství v Římě vrátil do čela evropského šampionátu.

Eifel Rally Festival 2018 – Dostaveníčko raritních exponátů

Letošní ročník proslulého rally festivalu v německém Daunu přilákal unikátní sbírku soutěžních speciálů, které ve své době bojovaly o vítězství na legendárním americkém závodě do vrchu Pikes Peak.

Technika – Dvoumotorové volkswageny

Historie se opakuje. I když v jiné formě. Před 30 lety se automobilka Volkswagen pokoušela vyhrát proslulý americký závod do vrchu Pikes Peak s dvoumotorovými prototypy na bázi druhé generace modelu Golf GTI. Letos se na místo vrátila se speciálem VW I.D. R, který vypadá jako sportovní prototyp LMP1 pro Le Mans. Také má dva motory, které pohánějí přední a zadní nápravu. Tentokrát jsou ovšem elektrické a elektronicky synchronizované…

WRC: Neste Rally Finland – Toyota dál vládne finským horizontům

Neste Rally Finland 2018 skončila triumfem Estonce Otta Tänaka a Toyoty. Estonec dosáhl na svůj čtvrtý světový vavřín, speciály Toyota Yaris WRC byly nejrychlejší, s výjimkou šesti, ve všech třiadvaceti rychlostních zkouškách.

WRX 2018: Kanada – Další Kristofferssonova výhra

Jezdec týmu PSRX Volkswagen Sweden Johan Kristoffersson zvítězil také v sedmém závodě mistrovství světa v rallykrosu v kanadském Trois­-Riviéres.

World Cup CC Rallies 2018

Ohlédnutí za letními dálkovými závody…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!