Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 8. 2018 14:05 − 3758× − 6

Habaj oželí Barumku skrze test nového auta

Letos to s účastí polských jezdců na Barum Czech Rally Zlín moc slavně nedopadlo a jeden z přihlášených svůj start odvolal.

Polský mistr z roku 2015 Lukasz Habaj se po zisku domácího primátu vydal na mezinárodní tratě a účinkuje v mistrovství Evropy. Nejinak tomu je i v letošním ročníku a program polského jezdce měl pokračovat při Barum Czech Rally Zlín, avšak v týmu došlo ke změnám plánů a ač měla posádka na soutěž poslánu přihlášku, na východní Moravě bude chybět. Důvodem jsou snahy o přípravu na sezónu 2019 spojené se zájmem o vyzkoušení si nové techniky. Dvojice Lukasz Habaj – Daniel Dymurski je několik sezón spojena s Fiestou R5, ale počínaje litevskou Rally Elektrėnai, která je dalším kolem polského mistráku, si bude posádka zkoušet Škodu Fabii R5.

Ke své absenci ve Zlíně říká Lukasz Habaj: "Budoucnost tvoří kroky, které uděláme dnes. Samozřejmě, že jsme chtěli na Barum rally startovat, protože to je jednak opravdová oslava motorsportu, ale také se zde nabízí skvělá možnost jak se porovnat s mnoha špičkovými jezdci. Naši sezónu ale provází hodně potíží s autem a nyní je jasné, že výsledky, na které jsme letos cílili jsou mimo náš dosah. V klasifikaci mistrovství Evropy se nemůžeme posunout tam, kde jsme očekávali, že budeme. Proto jsme se rozhodli neponechat nic náhodě a vyzkoušet nějaké jiné možnosti, které připadají v úvahu pro sezónu 2019," říká polský mistr z roku 2015 k průběhu letošního ročníku.

Z výše uvedených důvodů tedy zástupci eSky rally teamu vynechávají Barumku a plánují jiný program s jiným vozem. Chci pracovat na zlepšení mé jízdy na šotolině, proto místo do Zlína jedeme na šestý podnik polského šampionátu Rally Elektrėnai. Zvažujeme stant na Rajdu Polském, ale nic ještě není jisté. Naopak je jistá účast na Rally Liepaja. Možná ještě nějaký start přidáme, ale nic není rozhodnuto. Navíc nás čeká další změna. Elektrėnai a Liepaju pojedeme s Fabií R5 namísto Fiesty. Auto od M-Sportu je stále v rukou schopného jezdce velmi konkurenceschopné, nicméně bych rád zjistil, co dokážu za volantem Fabie, uzavírá Lukasz Habaj.

Komentářů celkem: 6
22. 8. 2018 15:201
0 0
osobně bych v nadpisu uvítal spíše výraz: "skrzevá" smajlík
22. 8. 2018 16:232
0 0
Klidně mohl vyzkoušet (např. třetí Romanovu) Fábii i ve Zlíně...
působí to na mě přinejmenším "zvláštně"...
22. 8. 2018 17:103
0 0
Kde, že má tu přihlášku odeslanou ? smajlík
22. 8. 2018 22:374
0 0
Původně napsal Wladimeer
Klidně mohl vyzkoušet (např. třetí Romanovu) Fábii i ve Zlíně...
působí to na mě přinejmenším "zvláštně"...
Na šotolině?
22. 8. 2018 23:035
0 0
Ne, na asfaltě, protože ani na něm není tak oslňující jak asi čekal... jestli je to autem?...
23. 8. 2018 08:196
0 0
Původně napsal DOKTORIUS
Kde, že má tu přihlášku odeslanou ? smajlík
#15 na Barumce? Nebo nechytám nějaký vtip? A to žeru maso, abych vtipy poznal ;)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!