23. 8. 2018 06:30 − 4070× − 3

Jan Kopecký letos neporazitelný

Jan Kopecký zraje jako víno, čím starší, tím lepší. Šestatřicetiletý tovární jezdec týmu Škoda Motorsport se veze na vítězné vlně.

Vládce českých rally a šestinásobný vítěz Barum Czech Rally Zlín letos získal s předstihem další český titul. A zcela po zásluze – Kopecký na domácích tratích nenašel přemožitele již více než čtyři roky a na svém kontě má dvaadvacet vítězných startů v řadě!

Letošní sezona mu vychází skvěle, vedle domácích výher v absolutní klasifikaci se radoval již čtyřikrát z vítězství v mistrovství světa v hodnocení WRC2. Po Německé rally se stal průběžným lídrem tohoto seriálu a o světový titul si to rozdá se stájovým kolegou Pontusem Tidemandem ze Švédska. Ještě před světovým finále ale Kopeckého čeká velký souboj na barumce, kde se objeví velký soupeř – tovární jezdec WRC a jeden z nejlepších světových jezdců Daniel Sordo ze Španělska. „Daniho Sorda znám velmi dobře. V letech 2006 a 2007 jsem proti němu závodil v závodech mistrovství světa. Pro jezdecké pole, pro fanoušky je jeho účast velkým zpestřením a lákadlem. Patří k asfaltovým specialistům a je jedním z nejlepších na světě. Těším se, až si poměříme síly v prostředí, které dokonale znám,“ říká Jan Kopecký k nadcházející Barum Czech Rally Zlín.

Bilance Jana Kopeckého v českém mistrovství je neuvěřitelná – naposledy nevyhrál v roce 2014, když smolně havaroval na poslední zkoušce českokrumlovské rally. Tehdy ještě závodil s atmosférickou Fabií S2000. Od té doby tovární jezdec Škody Motorsport zůstává na domácích tratích neporažen a s přestupem na novou Fabii R5 je jeho dominance ještě jasnější. Jan Kopecký vyhrál bez jediné přestávky již dvaadvacet soutěží MČR v řadě! Stejně jako vloni i letos si tovární pilot, jenž je už několik let navigován spolujezdcem Pavlem Dreslerem, zajistil domácí mistrovský titul s předstihem na mladoboleslavské Rally Bohemia. Ve Zlíně se tedy již nemusí ohlížet na důležité body a může se soustředit na přímý souboj s konkurencí. „Jedeme za tovární tým Škoda Motorsport, což nám dodává velkou motivaci. V České republice není lepší zázemí, a to nám hodně pomáhá. Máme hodně fanoušků kolem tratí rychlostních zkoušek. Základna fanoušků je tady obrovská a okolní státy nám mohou diváckou kulisu jen tiše závidět,“ říká k účasti v domácím mistrovství dnes již šestinásobný domácí šampion.

A co víc, podobně suverénně jako v MČR si Jan Kopecký letos počíná i ve světovém seriálu WRC2. Přemožitele nenašel v zasněžených Alpách nad Monte Carlem, na zatáčkovitých korsických silničkách, na prašných šotolinách Sardinie ani na zrádných a proměnlivých asfaltech Německé rally. „Letošní rok nám vychází opravdu perfektně, ale nerad bych to zakřikl. Pokusíme se, aby to podobně skvělé bylo i v dalších závodech. Zatím máme rychlost na dostatečné úrovni nejen doma, ale i na světových soutěžích. A s mými zkušenostmi, zkušeným spolujezdcem Pavlem Dreslerem a s podporou továrního týmu nemůžeme pomýšlet na jiné místo než první místo hlavně v českém šampionátu. Pokud titul vybojujeme, bude to zřejmě náš nejlepší výsledek v kariéře. Uvidíme, co se ve zbývajících soutěžích stane. Lidé dělají chyby a technika nás může zradit, ale pro získání titulu WRC2 uděláme maximum,“ vyhlíží Kopecký vyvrcholení letošní sezony.

Komentářů celkem: 3
23. 8. 2018 09:21
0 0
Vy už pro to maximum děláte, Honzo , a my vám budeme držet všechny palce , co máme smajlík
23. 8. 2018 10:15
0 0
Já si taky myslím,že na Barumce na něho D.Sordo mít nebude. To spíš Lukyanuk ho potrápí,už to tam zná. No uvidíme?
23. 8. 2018 11:16
0 0
Honza je lesa pááán ........ a doufám, že Barumka bude zážitek.Držím palce
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!