mogulracingteam.cz - eWRC.cz
23. 8. 2018 14:54 − 3322× − 0

Honza Černý vyhlíží start Barum Czech Rally

Vrchol domácí motoristické sezony je za dveřmi a MOGUL Racing team již netrpělivě odpočítává vteřiny do startu.

Jan Černý s Petrem Černohorským mají před sebou slavnou Barum Czech Rally. Největší a nejnavštěvovanější domácí rally je pro Honzu Černého dobře známou soutěží, kde si zažil smolné, ale i úžasné okamžiky, ke kterým patří třeba vítězství mezi dvoukolkami z roku 2013 anebo třetí místo absolutně v roce 2016. Barumka jako nejtěžší soutěž domácího šampionátu má zkrátka vždy dvě strany mince a záleží, která se ukáže v cíli. Pro MOGUL Racing team ale bude letošní Barum Czech Rally přeci jen něčím výjimečná. Tým se totiž na této soutěži může cítit jako doma. Tým Gemini Racing, který připravuje Ford Fiesta R5 pro Honzu Černého, je totiž ve Zlíně doma a na závody tak dorazí kromě jiného i velké množství fanoušků, kamarádů a třeba i partnerů oční kliniky Gemini.

Honza Černý s Petrem Černohorským před startem Barum Czech Rally absolvovali test, při kterém se ladily poslední detaily nastavení na specifické rychlostní zkoušky Barumky, kde najdeme od uskákaného a rozbitého asfaltu úplně vše až po velmi rychlé úseky s kvalitním povrchem. To vše letos nejspíše zkomplikuje počasí, protože právě na víkend, kdy se ve Zlíně a okolí pojede tato soutěž, meteorologové hlásí radikální změnu počasí, kdy tropické léto vystřídá prudké ochlazení a déšť. I takovou Barumku ale naši soutěžáci znají a bude to výzva nejen pro MOGUL Racing team. Barum Czech Rally odstartuje v pátek 24.8. divácky oblíbenou superspeciálkou v ulicích Zlína a zejména prostředím Baťova areálu. Následně soutěž pokračuje dále sobotní a nedělní etapou. Do cíle ty úspěšné posádky dorazí v neděli odpoledne, a věřme, že posádka Jan Černý – Petr Černohorský s vozem Ford Fiesta R5 z MOGUL Racing teamu bude mít na cílové rampě důvod k radosti.

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing teamu: „Barumka, to je pojem sám o sobě. Žádná jiná soutěž v České republice není tak náročná a současně tak populární mezi diváky. Přízeň fanoušků si tady užíváme už od oficiálního testu a s fanoušky se tady potkáváme i při seznamovacích jízdách. Barumka má prostě kouzlo. Letos jedeme vlastně v domácím prostředí, protože oční klinika Gemini je zde doma. V týmu panuje před startem soutěže pohoda a já věřím, že může dosáhnout na kvalitní výsledek. Máme pro to všechny předpoklady. Mám velkou radost z parádní konkurence, která tady letos je, a třeba startovat proti skvělému světovému jezdci, kterým je Dani Sordo, s autem stejné kategorie, je určitě super. Celkově je startovní listina neskutečně zaplněná a boj o první desítku bude hodně zajímavý. Letos si diváci určitě přijdou na své. Tak pokud můžete, přijeďte na Barumku, bude více než dobře hustý.“

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!