Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 8. 2018 12:40 − 11984× − 26

Jan Kopecký: V neděli jsem věřil, že Alexe dáme

Kostelecký jezdec počtvrté v řadě vyhrál Barum Czech Rally Zlín a opět posiluje své vedení v historických tabulkách této rally.

Již posedmé (budeme-li počítat ročník 2004, kdy byly vozy WRC odsunuty na okraj zájmu, tak poosmé) se z vítězství v Barum Czech Rally Zlín radoval Jan Kopecký, jenž je rekordmanem zlínské soutěže, jediným, kdo tuto rally vyhrál 3x za sebou a nyní drží šňůru čtyř výher v řadě. Ta poslední se však nerodila lehce, když v sobotu postihly opočenského rodáka defekty pneumatik a ztrátu musel umazávat v průběhu neděle. To se mu však, i díky odvážné volbě obutí do poslední sekce, povedlo a na Náměstní Míru opět přijel jako nejrychlejší. Oficiální web mistrovství Evropy udělal po dojezdu soutěž krátký rozhovor s jezdcem.

Co pro tebe znamená tohle vítězství?

Znamená hodně, zejména když vezmeme v potaz sobotní defekty. Ty byly neuvěřitelné, bylo to jako noční můra.

Když jsi vstával v neděli ráno, věřil jsi, že se dá Alexey dohnat a předehnat?

V neděli ráno ano. Po sobotě a našem výkonu na té dlouhé zkoušce jsem opravdu věřil, že to půjde. A navíc nás hnali kupředu diváci, což pro nás bylo též důležité.

Jak hodnotíš výkon Daniho Sorda?

Zajel opravdu dobře, přestože tady jel poprvé. Tuto rally jsem jel již hodněkrát a když přemýšlím nad všemi dobrými jezdci a jejich prvním startem tady, tak byli mnohem horší než Dani. V podmínkách, které panovaly, odvedl opravdu fantastickou práci.

ERC Radiu jsi ve stopce poslední vložky říkal, že nemáš smlouvu na nadcházející sezónu. Znamená to, že tohle byla případně tvá poslední Barumka?

Jo, tak to je. Nevím, co bude příští rok. Když dostanu nabídku se zajímavým programem, tak budu pokračovat, pokud ne, tak přestanu. Takhle nějak to teď je. Už tenhle sport dělám nějaký čas. Uvidíme, co přijde, ale věřím, že se něco objeví.

A na závěr, co bys vzkázal všem těm fanouškům, kteří tě celou rally podporovali?

Divákům patří poděkování, protože se postarali o úžasnou atmosféru soutěže a bylo to vidět zejména když jsme ztratili čas kvůli defektům. Pořádně se fandilo úplně všude, dokonce i v malých vesničkách, takže to bylo vynikající a všem fanouškům patří ještě jednou velké díky.

Komentářů celkem: 26
29. 8. 2018 18:39
0 0
Tedy ať máš pravdu - v MS se jezdí jen na asfaltu, Honza nikdy nevyhrál soutěž MS (tím myslím špičkový výsledek) v jakékoli kategorii a jezdit určitě neumí. A už prosím na mě nereaguj.
30. 8. 2018 07:47
0 0
Původně napsal hobit
Tedy ať máš pravdu - v MS se jezdí jen na asfaltu, Honza nikdy nevyhrál soutěž MS (tím myslím špičkový výsledek) v jakékoli kategorii a jezdit určitě neumí. A už prosím na mě nereaguj.
Ty máš holt svůj svět. Trpasličí. smajlík smajlík
30. 8. 2018 07:55
0 0
Pro páju: smajlíksmajlíksmajlík Určitě jsi Kopeckého povzbudil "Jakýpak smajlíky ,,bavoraku,,. Honzo rozhodně to zkus někde poptat, Citroen tápe a u fordu je Evans taky nic moc. " S důrazem na slovo "taky". smajlíksmajlíksmajlík
31. 8. 2018 07:32
0 0
Nevim co se ti nezdá na slově ,,taky,,. Je to napsané správně. Citroen tápe (propuštěný Meek, Breen ujde ale na další flek naháněj kde koho a Ostberk není nic moc výhledově, což dokazuje že stále sháněj) a u Fordu jak říkám - Evans TAKY nic moc a Ogier - kdo ví jestli podepíše. Napsal jsem myslím velkou podporu Honzovi, což pochopil asi každý kromě tebe. Spojit si slova ,, taky nic moc,, s výkony Honzy (v kontextu toho celého co jsem napsal) umí jen vocas a tebe prostě baví tady hledat nesmysly a nesr... kde koho. Dospěj chlapče a pak diskutuj
31. 8. 2018 12:53
0 0
Tak prej jseš Meku Junge trotl. smajlík A jaký máš ty názor na postavení Honzy na světovém trhu pilotů rally? Možná tady mladé poučíš ve světonázoru.
31. 8. 2018 15:21
0 0
Původně napsal pačes
Tak prej jseš Meku Junge trotl. smajlík A jaký máš ty názor na postavení Honzy na světovém trhu pilotů rally? Možná tady mladé poučíš ve světonázoru.
smajlík Ahoj pačesi smajlík Pokud jsem trotl, tak, bohužel jenom trotl. Světonázor nemám, nejsem svět. Mám pouze svůj vlastní. Výlevy bezmocného vzteku od lidí, kteří nejsou schopni přinést a podpořit jediný argument, mne pouze rozesmějí. Za "svět" považuji pouze vrcholnou soutěž a asi v tom nebudu sám. Kopecký své pokusy ve světě WRC měl. Od té doby se pohybuje ve druhé lize a tam je současně na špici. Žádné velké nákupy z druhé a třetí ligy (skupiny a třídy na mistrovství světa FIA) do WRC se nikdy nekonaly. Buď se tam dostávají mimořádné talenty z domácích soutěží a nebo o trochu menší talenty s baťohem peněz a tlakem z FIA. Na takový nákup si jistě myslel i Prokop, když vyhrál šestnáctky. A mnoho jiných druholigových hvězd, za mého mládí, například Franz Wittman. A domácí písek je vždy zcela jiný než ten za humny. A věk na ceně nepřidává. Tolik o mém názoru na současné "tržní" postavení Jana Kopeckého na světovém trhu. A o poučování mladých nemám a nikde jsem neměl iluze a je dobře, že jsou nepoučitelní. Za co by svět stál? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!