Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 9. 2018 08:27 − 3534× − 0

B. Magalhães: Uvidíme, jak dál, už Zlín byl nejistý

Bruno Magalhães ani na třetí pokus nenašel recept na specifika Barum Czech Rally Zlín a výrazně ztratil na čelo ME.

Loňský vícemistr Evropy Bruno Magalhaes je v boji o titul i v letošní sezóně, avšak jeho šance snížila nedávná Barum Czech Rally Zlín, na níž Portugalec nenašel recept ani potřetí. Při premiéře před čtyřmi roky, tehdy ještě za volantem Peugeotu, dokončil desátý, loni a letos, kdy již pilotoval Fabii R5, dokončil shodně devátý. K Portugalcově smůle však jeho hlavní konkurent o titul Alexey Lukyanuk vybojoval druhou příčku a po zlínské soutěži na něj Magalhaes v průběžné klasifikaci ME ztrácí 36 bodů. Jak trojnásobný portugalský šampion říká, pro úspěch na Barumce to chce mít zkušenosti se soutěží a naprosto správně nastavené auto, což se dle jeho slov ani letos nesešlo.

"Soutěž byla opravdu náročná. Po celou její dobu jsem se snažil najít sebejistotu, ale když panují podmínky, ve kterých se těžko hledá grip, tak jistota nepřichází a snažíte se jen dojet do cíle. Barumka je značně specifická soutěž a je na ni potřeba hodně specifický setup. Na této úrovni závodění prostě nemůžete jen tak přijet a natestovat 30 kilometrů na vložce, která úplně neodpovídá charakteru rally," říká ke svému zlínskému startu Bruno Magalhaes a pokračuje, "najet 30 km a pak bojovat o čelo, to prostě nejde. Potřebujete povedený test s dostatkem kilometrů. Bohužel kvůli rozpočtu jsem víc jak těch 30 km najet nemohl. Tak to prostě je a potom na to během rally doplácíte, jelikož nemáte důvěru a vše ještě letos zhoršil déšť. Situace je pak složitá a má pozice není dobrá. Musíte být plně koncentrovaní, protože i když jedete pomalu, můžete skončit mimo cestu. A můj rozpočet mi nedovoluje, abych do čehokoliv ťuknul nebo havaroval. Takže když nemáte jistotu a auto absolutně správně nastavené, tak jistě dokážete pochopit, že má situace není snadná," dodává k zatím poslední soutěži ME portugalský jezdec.

Jak však druhým dechem Bruno Magalhaes dodává, nic ještě nevzdává a bude se snažit dorazit i na nadcházející evropskou soutěž, kterou bude z MS vyřazený Rajd Polski. "Jasně, že se budu snažit zajistit start v Polsku, ale už samotný start ve Zlíně byl zázrak a do poslední chvíle nebyl jistý. Ale odjet šest závodů a zůstat ve hře o titul je velmi dobrá vizitka pro náš malý tým a malý rozpočet. Na některých soutěžích není problémem, že nejste optimálně připraveni. Ale na specifické soutěži jako byla Barumka, tak tam jste bez šance," uzavírá Bruno Magalhaes.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!