Petr Vejvoda - eWRC.cz
7. 9. 2018 21:42 − 11338× − 0

Hodně těžká Barumka

…ale popořádku. Do Zlína jsme jako tradičně vyrazili již ve středu po obědě, aby jsme ještě odpoledne stihli vyzvednout itík a rovnou udělat i formální přejímku.

S najížděním začínáme ve čtvrtek, kdy již v osm hodin začínáme Semetínem, který se směl najíždět jako první. Po rychlém zkontrolování se přesouváme na RZ Rajnochovice a tady se opět přesvědčujeme, že tato rychlostka na vodě, jak hlásí předpověď počasí, bude slušná klouzačka. Po natrénování této vložky jedeme napsat a zkontrolovat Slušovice a na konec na nejdelší RZ Kudlovice, kterou také píšeme a dvakrát kontrolujeme. S trénováním jsme hotovi v pět hodin a pomalu se přesouváme do centra Zlína, kde jsme byli pozváni na autogramiádu, která se konala v obchodním centru. Nadchl nás velký zájem lidí, kteří se zajímají o historická vozidla na takové soutěži, jakou Barumka je. Od čtvrt na jednu v noci pak ještě trénujeme městskou RZ a okolo druhé hodiny jdeme konečně spát.

V pátek dopoledne pak polepujeme bavoráka startovními čísly a povinnou reklamou, kterého kluci přivezli již ve čtvrtek večer a vydáváme se na technickou přejímku, která se konala v servisní zóně. Ta se ale přestěhovala z centra města hned vedle továrny Barum.. Byla to o hodně lepší volba než v minulých letech, protože zdejší letištní plocha disponovala o hodně větším prostorem pro všechny a rovným podkladem. Takže super. No a my jsme se už připravovali na slavnostní start, který byl opět na Náměstí Míru. My už jsme prohlíželi všechny aplikace a meteoradary a zjišťovali, jaké bude počasí, protože předpověď slibovala, že na start městské má pršet.

Městskou RZ jsme startovali v 19:02. Bylo po dešti, silnice suchá, diváků opět moc a my jsme vyrazili vstříc si tuto rychlostku užít. Zajeli jsme šestý čas a věděli, že to správné závodění nás čeká až zítra.

Probouzíme se do zamračeného a deštivého rána. Soudobá vozidla se už dávno přetahují o důležité vteřinky na zmoklých rychlostních zkouškách a my si teprve v 10:45 vyzvedáváme našeho bavoráka z uzavřeného parkoviště a vydáváme se směr Otrokovice do servisní zóny. Déšť pomalu ustal a my se dozvídáme, že na první sekci neprší, cesty osychají a proto volíme nechat na autě středně tvrdý slick, přesně takový, jako jsme jeli městskou RZ. Avšak do kufru jsme vzali dvě mokré, kdyby to "spadlo". Dojíždíme na RZ2 Březová a v časové kontrole začíná pršet. Prší víc a víc a my jedeme tuto rychlostku za lijáku, přes cestu tečou potoky vody. Zajíždíme tady až patnáctý čas. Přesouváme se na Semetín. Na přejezdu přezováme předek na mokré pneumatiky. Semetín je jenom ovlhlý a my tu zaznamenáváme bez větších problémů devátý čas. Jedeme tak na Rajnochovice, kde je z první poloviny sucho avšak v druhé půlce začíná opět hustě pršet. V poslední třetině erzety máme tři veliké krizovky, je to opravdu očistec a tak zbytek rychlostky dojíždíme v klidu, abychom bavoráka nerozbili. Tady je nám naměřen desátý čas, což na tu bídu není zas tak kritické.

Opět po této náročné sekci míříme do servisu. Čeká nás jeden průjezd RZ Kudlovice. Dostáváme informace o tom, že rychlostka je mokrá a proto auto přezouváme na mokré pneumatiky a do kufru bereme dva slicky. Přijíždíme na vložku a zjišťujeme že je tady úplné sucho. Opět nesprávná volba, která nás řadí po sedmém naměřeném času na prozatimní sedmé místo absolutně a první v kategorii 2.

Po opětovné zastávce v servisu, kde jsme nasadili suché pneumatiky a světelnou rampu, vyrážíme vstříc druhé sekci na Vsetínsko. Bez problémů projíždíme Slušovice a jedeme na Semetín, kam se se Standou oba těšíme. Zaznamenáváme zde ale až devátý čas, který nás odsunuje až na osmé místo absolutně. Poslední erzetu projíždíme v klidu a osmé místo bezpečně udržujeme.

Jedeme na cílovou rampu a v autě si říkáme, že osmé místo je asi adekvátní k našim časům na jednotlivých erzetách. Vezeme ale maximální počet bodů v naši kategorii, což mírné zklamání alespoň trochu povzbudilo.

Tímto moc děkujeme Mírovi a Zdeňkovi, kteří se o bavoráka a o nás perfektně starali. Díky moc kluci!! Všem co nás podporovali na rychlostních zkouškách a našemu Fans. Děkujeme všem a těšíme se na naší domácí soutěž, Rally Příbram, která se koná 12.-14.10. kam Vás všechny srdečně zveme.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!