Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 9. 2018 11:34 − 2675× − 0

Takamuto Katsuta vyhrál "Battle Royale" u TGR

Toyota Gazoo Racing WRT si vychovává dva japonské piloty. Teď ale šel jeden z kola ven a sázka padla na Takamota Katsutu.


Pod hlavičkou Tommi Mäkinen Racing se v rámci Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program až do letošního roku objevují dva japonští jezdci – Hirko Arai a Takamuto Katsuta. Avšak pro rok 2019 se program redukuje jen na jednoho jezdce a černého Petra si vytáhl první jmenovaný, syn mistra světa PWRC z roku 2005 Tishihira. Zelenou pro nadcházející sezónu tedy dostal Takamoto Katsuta, který letos nejvíce zaujal vítězstvím ve WRC2 v rámci Švédské rally, kde dokázal za svými zády udržet i úřadujícího mistra světa Pontuse Tidemanda. Ve zbytku sezóny to však Takamotovi zatím už tak moc nejde, poslední dva starty v MS skončily odstoupením, když na Sardinii jej zradila technika a ve Finsku havaroval.

Ani pár nepovedených závodů neovlivnilo rozhodnutí týmu a pro rok 2019 má Takamoto Katsuta zajištěn další výchovný program v rámci startů ve WRC2 a tento může být dle potřeby doplněn o další podniky mimo MS. Navíc se nesou spekulace, že při příležitosti návratu Japonské rally do MS by se mohl ukázat i japonský jezdec s japonským vozem, ale to je nyní v rovině nepotvrzených informací… K volbě Katsuty řekl RallySport Magazinu prezident Gazoo Racing Company Shigeki Tomoyama následující: "Mám radost když vidím, kam se posádka za dobu trvání programu posunula. Oceňuji všechny jejich instruktory a tým, který jim zajišťoval podporu a celý ten čas je trénoval. Program začal s cílem dostat mladého Japonce na úroveň jezdce MS. Od začátku programu Toyoty v MS jsme navíc od fanoušků po celém světe slyšeli, že by rádi viděli Japonce za volantem Yarisu WRC. Program nyní posilujeme a posunujeme na další level, abychom tohoto cíle dosáhli," uzavírá prezident Gazoo Racing Company.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!