12. 9. 2018 12:59 − 1493× − 0

Na X. ročníku Rally Jeseníky odstartuje 83 posádek

Do jednoho z posledních bojů letošního roku v A Sport Mistrovství České republiky ve Sprintrally se přihlásilo celkem 83 posádek.

Startovní pole otevírá se startovním číslem 1 dvojice Roman Odložilík a navigátor Martin Tureček. Jejich posádka přiveze do Šternberka krásný speciál Ford Fiesta R5, který je zároveň letošním motivem plakátu Rally Jeseníky. Roman Odložilík společně s Martinem Turečkem se pokusí navázat na svá předchozí tři vítězství, která si ze Šternberka dovezl v letech 2008, 2011 a 2015. Je tedy prozatím posledním vítězem Rally Jeseníky.

Z předních rallových jezdců se s dvojkou představí Martin Vlček. Vedle něj usedne Jindřiška Žáková. Závodit budou na stejném speciálu, jako předchozí posádka, tedy na Fordu Fiesta R5, za KOWAX racing. Trojku na své Fabii WRC poveze Karel Trněný, kterého tradičně na sprintu bude navigovat německý spolujezdec Christian Doerr.

Se Škodou Fabia WRC pojedou další tři posádky v pořadí, se čtverkou to bude Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou, kteří na posledním rallysprintu na Rally Pačejov obsadili 6. příšku absolutního pořadí. S pětkou z Hlavního náměstí odstartuje čtyřiadvacetiletý Tomáš Pospíšilík za Autokomplex MENČÍK ŠKODA rally. Tomáš svůj talent projevil už v autokrose, kterému se věnoval, než přešel do rallyových soutěží. Číslo 6 bude v sobotu na své R5 vozit další smíšená posádka Karel Štochl – Adéla Vacková.

Prozatím vedoucí posádka v bodování rallysprintové série Petr Semerád – Jiří Hlávka, s vozem Opel Adam R2, může na jesenické rozhodnout o svém titulu.

Těšit se můžete na dva vozy Porsche 997 GT3, které jsou součástí startovní listiny; s jedním odstartuje Petr Nešetřil a druhé bude v rukou Karla Macka. Dokonce uvidíme i jedno BMW, konkrétně 318 iS, které bude řídit Martin Kučera a po jeho pravici usedne Eva Žaludková. Ti budou reprezentovat DUCK RACING AUTOKLUB v AČR. Je potřeba zmínit také známého herce Davida Suchařípu, který i v letošním roce bude stát na startu Rally Jeseníky. Jeho spolujezdkyní je Martina Picková a závodí za JT RALLY TEAM.

V rámci Rally Jeseníky 2018 se odjede také další ročník Memoriálu Jiřího Skoupila mezi dvoukolkami. Komu letos připadne cena pojmenovaná po olomouckém pilotovi?

Posledních pár dní před startem si ředitel rally nepřeje nic jiného než bezproblémový dojezd všech posádek do cíle a ukázněné diváky, kteří si uvědomují, jak důležité je dodržování bezpečnosti při rallyových soutěžích. Věří, spolu s činovníkem pro bezpečnost, že diváci budou rozumní a k podívané si na trati zvolí místo divácké, nikoliv zakázaný prostor, jak tomu často na soutěžích bývá, shodují se ředitel Ing. Boleslav Krejčíř spolu s činovníkem pro bezpečnost, Lukášem Malíkem.

Jubilejní desátý ročník Rally Jeseníky 2018 startuje v sobotu 15. září v 8 hodin na Hlavním náměstí ve Šternberku. Celkem 83 posádek prověří sedm rychlostních testů na třech náročných úsecích Jívová – Hraničné Petrovice, Dalov – Chabičov a Mutkov – Paseka. První posádky se na cílové rampě objeví okolo půl čtvrté odpoledne opět na náměstí ve Šternberku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!