12. 9. 2018 19:45 − 5943× − 0

Mám dvě zprávy, dobrou a špatnou

Vyjádření ing. Marka Šimíka, ředitele Českomoravského poháru rallye, k aktuální podobě kalendáře ČMPR 2018.

Za sebou máme tři úspěšně uskutečněné závody letošního ČMPR – Rallye Hořovice, Radouňskou rally a Rallye Železné hory. K dalšímu letošnímu pokračování poháru mám dvě zprávy. Začnu tou špatnou. Rallye Sudety se letos bohužel definitivně nepojede. Dobré naopak je, že Rallye Světlá se uskutečnit má.

Je pravdou, že je obtížné získat souhlas zastupitelstva obce v předvolebním období, ale soutěž je nutné připravovat s velkým předstihem v řádu půl roku až rok. Informace objevující se v srpnu, tedy v době před prvním plánovaným termínem Rallye Sudety zkraje září, zlepšení v přípravách nenasvědčovaly. A bohužel se to tentokrát obrátilo proti samotnému organizátorovi celého poháru.

Rallye Sudety provázely veliké komplikace i v minulých ročnících. S velkým štěstím se soutěže podařilo připravit zejména díky srdcařům z řad pořadatelů jiných podniků ČMPR, kteří na poslední chvíli zmobilizovali všechny, co byli časově volní. Podle ohlasů účastníků ČMPR je ale očekávaná úroveň ještě o něco dál.

Pro sezónu 2019 budeme na organizační tým přísnější a věříme, že se jej podaří obohatit o jedince s vyšším smyslem pro odpovědnost, než tomu bylo dosud. Plně si uvědomujeme, že pro posádky je plánování volného času pro rally a řadu jiných povinností velmi důležité. V Orlických horách se to zatím nedaří.

Na druhou stranu máme dobrou zprávu vztahující se k náhradnímu podniku – Rallye Světlá. Její organizátoři získali potřebný souhlas rady města a přípravy probíhají v plném proudu. Ještě v tomto týdnu budou na webových stránkách rally zveřejněny bližší informace. Dříve předeslaný termín – sobota 13. října 2018 – tedy platí.

Vypadá to, že se můžete těšit na dvě rychlostní zkoušky, které se pojedou čtyřikrát, po dvou průjezdech v každém směru. Pokud budou pravidla kopírovat seriál ČMPR v uspokojivé míře, přislíbili jsme pořadateli bodový koeficient 1,5. Kdyby se nepodařilo dotáhnout vše podle našich představ, bude hodnota přepočtu 1,3.

Přejme organizátorům bezproblémový průběh při práci přímo v terénu. Rád se zapojím, jestli bude možné pomoci. Na poslední letošní seriálový podnik se moc těším. Věřím, že snahu pořadatele podpoříte svou účastí.

Marek Šimík, ředitel Českomoravského poháru rallye

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!