Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 9. 2018 09:36 − 6519× − 21

Bruno Magalhães: Chceme se v 2019 vrátit

Úřadující vícemistr Evropy Bruno Magalhães nejspíš ukončil letošní působení v ERC, jelikož vypotřeboval budget na tuto sezónu.

Letošní bilance Bruna Magalhaese v mistrovství Evropy čítá vítězství v Rally Acropolis plus další dvě pódiová umístění a po Barum Czech Rally Zlín mu patří v klasifikaci evropského šampionátu druhá příčka. Tu však již nevylepší, proto jak ukazuje seznam přihlášených na Rajd Polski, Portugalec mezi přihlášenými chybí a dle svého vyjádření bude nejspíše absentovat i na závěrečném podniku v Lotyšsku. Za absencí je prozaický důvod, v motorsportu poměrně obvyklý, a to chybějící finance, protože trojnásobný portugalský šampion dosavadními letošními starty vyčerpal budget a na dojetí sezóny už mu nezbývají finance. Ale jak druhým dechem dodává, rád by byl příští rok zpět a znova zkusit zabojovat o evropský trůn.

"Jsem hodně zklamaný, protože bych strašně rád dokončil sezónu a samozřejmě ještě zkusil zabojovat o titul. Dva roky shánět peníze závod za závodem je však hodně obtížné. Po 14 podnicích v řadě jsem věděl, že jednoho dne už nebude reálné dát dohromady všechny peníze a nyní ten den, kdy se na start nepostavím, nadešel," říká pro oficiální web mistrovství Evropy Bruno Magalhaes. Ten tak bude chybět a ve zbývajících dvou rally sezóny bude počítat, zda mu jeho současný náskok na druhém místě klasifikace ERC bude stačit na soupeře za ním. Avšak náskok 51 bodů na třetího Norberta Hercziga se zdá být poměrně komfortním.

Jak už to u podobných zpráv bývá obvyklé, Bruno Magalhaes se už nyní snaží dívat kupředu a plánovat nadcházející ročník: "Už teď se soustředím na další sezónu. Budu se snažit pokračovat v mistrovství Evropy, jelikož jsem si tento šampionát zamiloval. Poslední dva roky byly nejlepší v mé kariéře a vybojoval jsem některé velmi důležité výsledky. Zároveň v šampionátu panovala vynikající atmosféra a udělám vše, co je v mých silách, abych mohl v ERC pokračovat, proto se teď už soustředím na rok 2019. Dokonce už dnes ráno jsem posílal nabídky spolupráce na příští rok některým firmám," uzavírá portugalský pilot.

Komentářů celkem: 21
14. 9. 2018 17:22
0 0
Foxi, ale dyk to už jsme tady měli, slavnou Barumku vyhrávaly malorážky S1600, ale lidi čekali na WRC, který jely vzádu ve vyhnanství po superkárách, jako byl Nissan Micra ve skupině N1300 a ano, urologický i žaludeční příhody jsem při tom měl smajlík
nechci auta z kosmických materiílů, ale brát jim objem, turba a kardanky bych fakt neuvítal smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!