Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 9. 2018 09:13 − 7469× − 3

Seb Ogier: Nechápu, co se v té zatáčce stalo

V Turecku si Sébastien Ogier moc bodů nepřipsal, protože jej potkala jedna z nejhloupějších havárií v kariéře.

Turecká rally byla v podání pětinásobného mistra světa poměrně velkým dramatem. Na začátku druhé etapy se dokázal Seb Ogier propracovat až do čela klasifikace, avšak ještě v dopolední sekci hlásil poškozené rameno zavěšení, které jej stálo výraznější ztrátu a propad na čtvrté místo klasifiakce. Naštěstí pro Francouze následoval servis, kde se jeho Fiestu WRC podařilo dát zpět do plné kondice a rodák z Gapu měl odpoledne opět bojovat o vylepšení svého umístění, protože když hned ráno odstoupil jeho tehdy hlavní rival v boji o titul Thierry Neuville, nabízela se možnost eliminovat bodovou ztrátu na Belgičana. Místo toho přišla hned na RZ11 Ogierova chyba, kdy se svým vozem skončil mimo cestu a muset též odstoupit. V Turecké rally se nakonec radoval z výhry Ott Tänak, který tím pádem odsunul Seba Ogiera na třetí příčku průběžné klasifikace jezdců a tím pět o něco snížil Francouzovy (ne)nadějné vyhlídky na obhajobu titulu.

"Bylo těžké to pochopit. Udělal jsem hloupou chybu v pomalé zatáčce, jediné vysvětlení je, že mi na chvíli musel vypnout mozek. Pořád nemohu pochopit, jak jsem tu chybu dokázal vyrobit," zamýšlí se nad koncem ve druhé etapě Turecké rally Seb Ogier a pokračuje, "možná, že jsem dopoledne při opravách vynaložil příliš energie a ta se podepsala na menší jistotě, ale faktem je to, že jsem mezi dvěma úzkými zatáčkami přeslechl jednu Julianovu hlášku v rozpisu, šel pozdě na brzdy a v 5 km/h sklouzli do stromu. V 99 % případů by to nebyl problém, ale skončili jsme na měkkém povrchu, takže když jsem se snažil vyjet, tak se auto zahrabávalo. Bylo nemožné se odtud dostat. Po vší té snaze, co jsme dopoledne vynaložili, abychom pokračovali v rally, to bylo jedno z nejfrustrujících odstoupení v mé kariéře. Ale nenecháme se tím srazit, budeme bojovat dokud naše šance na titul budou existovat," uzavírá odhodlaně Sébastien Ogier.

Aby toho nebylo málo, na PowerStage potkal Ogiera defekt, takže na vítězného Thierry Neuvilla ztratil 17 desetin a bodově vyšel s Belgičanem nastejno, když si oba připsali 5 bodů. Francouzovi pomohla penalizace, kterou si nechal dát jeho týmový kolega Elfyn Evans a Ogier tak dokončil desátý celkově, čímž bral jeden bod, který ztratil na Neuvilla na PowerStage. "Udělal jsem vše, co bylo v mých silách. Takový průběh rally jsme si nepřáli, ale pořád zbývají tři soutěže a stát se může cokoliv," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 3
19. 9. 2018 09:521
0 0
aby to nakonec nebyl on, kdo to dá. Už s ním moc lidí nepopčítá. Věřím Ottovi.
MPI
19. 9. 2018 09:562
0 0
V ,,podnadpisu" se píše, že to vypadá, že příští sezona bude Sebova poslední. Ať čtu článek jak chci, nevím, na základě čeho se to tvrzení zakládá smajlík
19. 9. 2018 10:103
0 0
... ups, I did it again smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!