Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 9. 2018 14:19 − 9767× − 4

O. C. Veiby: Teď byl ideální čas na změnu

Ole Christian Veiby opustil v průběhu rozjeté sezóny Škoda motorsport a v Katalánsku a ve Walesu se ukáže s C3 R5.

V průběhu Turecké rally se začalo spekulovat, že O.C. Veiby to má ve Škoda motorsportu sečteno a toto dnes potvrdily tiskové zprávy obou dvou stran. Mladý Nor tak po necelém roce spolupráce opouští mladoboleslavský tým a ve zbytku sezóny pojede ve WRC2 s konkurenční "erpětkou", když v Katalánsku i ve Walesu usedne do C3 R5 připravené PH Sportem. Pro Veibyho jde tak o návrat k Citroenu po třech letech, jelikož v roce 2016 s DS3 R3T připravovanou finským Printsportem dokráčel k titulu juniorského mistra světa. Když se ještě podíváme na letošní sezónu, tak ve Fabii R5 seděl norský pilot s nadsázkou řečeno takřka každý víkend, avšak oficiálně v barvách Škody motorsport jen šest podniků, z čehož byly 4 starty ve WRC2 a dvakrát se pak ukázal na českých tratích. Nejlepším výsledkem ve WRC2 bylo 2. místo ze Sardinie a v průběžném hodnocení sezóny to znamená, že O. C. Veiby drží 6. příčku.


… ještě s DS3 R3T v sezóně 2016

"Jelikož už nemám šanci bojovat o titul ve WRC2, tak nastal perfektní čas zkusit něco jiného a posunout se v kariéře dál. Pódium v šampionátu je však stále v dosahu a chceme se o něj pokusit. Tým mě nominuje do šampionátu a jak ve Walesu, tak v Katalánsku budu moci bodovat," říká O. C. Veiby, jemuž na třetí příčku Guse Greensmitha chybí 10 bodů, ale oproti Britovi má norský pilot o dva starty méně. "O C3 R5 jsem slyšet hodně pozitiv, Tempestini s tímto autem dojel minulý týden druhý v Turecku, což prokazuje, že auto je silné a konkurenceschopné. Pro mě je zase přínosem, že naberu zkušenosti v kokpitu dalšího auta, zejména když je budu moci sbírat v týmu, který se taktéž účastní MS," dodává Nor ke svému spojení s PH Sportem.

Většině fanoušků asi není žádným tajemstvím, že za O. C. Veiby stojí manažersky jeho otec Erik a skupina Even management. A právě sportovní ředitel této skupiny Roy Snellingen dodává k Veibyho přestupu:"To, že Ole Christian bude moci startovat s Citroenem ve Walesu a v Katalánsku je skvělá zpráva. Zároveň tento krok zapadá do našeho plánu a souhlasí s cílem být do 3. příčky v celkové klasifikaci WRC2 v sezóně 2018. Už jsme mohli vidět, že C3 R5 je konkurenceschopná. Z dlouhodobého hlediska chceme Ole Christiana dostat do auta specifikace WRC. Teď nasbíral cenné zkušenosti továrního jezdce ve Škodě motorsport a účastnil se vývojových testů vozu. To jsou všechno zkušenosti, na kterých se dá stavět. Ole Christian je mladý a talentovaný jezdec, který získává hodně zkušeností ve WRC2 a nyní se díváme kupředu a plánujeme další kroky, aby se ještě dále posunul," uzavírá Roy Snellingen.

Komentářů celkem: 4
21. 9. 2018 20:31
0 0
smajlík Tiskovka. Mnoho slov. smajlík
21. 9. 2018 23:10
0 0
Tak se zdá, že to bylo vše perfektně naplánované smajlík
22. 9. 2018 08:38
0 0
Pořád přemýšlím, když Škodovka koncem loňského roku představovala svoji sestavu na letošní sezonu nám neřekla, že tento jezdec má smlouvu jen do září...
23. 9. 2018 00:39
1 0
Někde z toho oboustraně vypadlo, že byl vyhozen, protože na nějaké interní akci vyfotil na svůj instagram prototyp nástupce Rapida a dal to na instagram..... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!