4. 10. 2018 09:04 − 7770× − 2

Končím s organizováním rallye v Orlických horách

Vyjádření Jiřího Procházky, ředitele Rallye Sudety.

Zářijová Rallye Sudety 2018 byla zrušena. Na stránkách Motorsport revue a eWRC jsme zprostředkovali vyjádření ředitele Českomoravského poháru Marka Šimíka, které se týkalo Rallye Sudety a pokračování poháru. Obě vyjádření si můžete přečíst: Mám dvě zprávy, dobrou a špatnou a Průběžná zpráva o ČMPR 2018. Jsme rádi, že nabídku vyjádřit se k této záležitosti přijal i Jiří Procházka, ředitel Rallye Sudety. A děkujeme serveru eWRC, že vyjádření můžeme znovu zveřejnit i zde. Prokop Siwek, redakce Motorsport revue

Vyjádření Jiřího Procházky, ředitele Rallye Sudety:

Zdravím všechny příznivce rallye, přátele a kamarády.

Tímto bych Vám rád oznámil, že definitivně končím s organizováním rallye v Orlických horách, která v posledních letech nesla název Rally Sudety.

Před osmi lety jsem byl osloven, jestli bych tuto soutěž nemohl dělat, protože pan Krejza šel s Kosteleckou rallye do mistráku a tím vypadla jedna ze soutěží tehdejšího Rallye Cupu. Nebylo to vždy jednoduché a ne vždy vše jak má být, ale snažil jsem se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí udělat maximum, abych v Orlických horách udělal slušnou soutěž. Bohužel každým rokem jsem se potýkal s většími a většími problémy s obcemi, úřady a s lidmi z řad pořadatelů a takzvaných „milovníků rallye“ z našeho regionu.

O tom že skončím, jsem uvažoval už před rokem, kdy jsem měl připravené tři pěkné rychlostní zkoušky a těsně před soutěží mi to bylo jednou z obcí zamítnuto. Věděl jsem, že letos od některých obcí nedostanu povolení, tak jsem již v lednu začal s přípravou úplně nových rychlostních zkoušek a z mnoha důvodů jsem o tom naprosto nikoho neinformoval.

Bohužel se naplnilo to, co jsem tušil a díky senzacechtivosti některých z výše uvedených se mi dostala do ruky soukromá komunikace, která mi celkem vyrazila dech. Na závěr této komunikace se píše: „příští rok chystám na Sudety jiný tým, ani kolegové kolem p. Procházky s ním dál pracovat nechtějí a mrzí je, že to letos opět podcenil“. Je zvláštní, že člověk, o kterém je řeč, mi několik měsíců má problém vzít telefon, tvrdí jak je velmi vytížený a neví, jestli vůbec bude mít na rallye čas, a teď objíždí starosty a zřejmě bude „v novém týmu“ o kterém se na sociálních sítích mluví, jako by to už dávno někdo rozhodl. Když jsem ho nedávno telefonicky žádal o vysvětlení, nic konkrétního jsem se nedozvěděl, jen mi nakonec telefonátu řekl, „přece ty RZ nejsou tvoje?!“

Díky úžasnému Facebooku do sebe všechno zapadlo, když jsem četl, že už se nějaká ta parta našla. Dá se říct, že se podobná situace za ty roky stále opakuje. Jednou to byla ambiciózní podnikatelka, které jsem nabídl pozici ředitele závodu, pak člověk, který je činovníkem těch, co mají ČMPR tak rádi, a když se to nepodařilo, vystoupil na zastupitelstvu, kde naše soutěže popsal jako nelegální ohrožení, a v dané lokalitě se od té doby nic nejelo a nepojede. Dalším byl člověk, kterého jsem považoval za kamaráda a ten měl tento záměr už mnohem dřív s jedním z vedoucích RZ, no a teď jsou další…

Jsem si vědom toho, že bez spolehlivých lidí co táhnou za jeden provaz, nejsem schopen nic zorganizovat, tak je čas skončit. Chtěl jsem to udělat každý rok bezprostředně po soutěži, ale vždy to špatné odeznělo při pohledu na videa a fotky lidí, kteří tímto sportem žijí. Vždy nakonec zůstalo a převažovalo to hezké, proč to člověk měl chuť dělat dál. Druhý důvod byl přístup Marka Šimíka, který podle mě vždy dělal hodně pro rallye a Českomoravský pohár, ale bohužel jsem v poslední době zjistil, že je všechno jinak. Třeba to tak má být a je to pro zachování poháru nezbytné, ale já osobně mám jiné priority a jisté hranice nehodlám překračovat.

Na závěr bych rád poděkoval lidem, kteří pro Rally Orlické hory a Sudety udělali strašně moc. Velmi si vážím jejich práce a přátelství. Jsou to Lenka Samková, Roman Švec, Bohouš Řezníček a mnozí další.

Díky Vám všem.

Jiří Procházka

Komentářů celkem: 2
12. 10. 2018 21:37
0 0
Milá paní já myslím že je každý soutěže jakýkoliv škoda která končí a lidí do toho zápalených , Jedině že to ted v 2019 vemete vy pak se před vámi klaním .Nadávat umí každý . Kdo to nedělal neví nikdy co to obnáší času ,nadávek ze všech stran , atd. a základ je mít dobrou partu kolem sebe na práci ne na zábavu (dříve pořadatel to dělal zadarmo a lidí chodili dost a nepodráželi se jako ted )
13. 10. 2018 00:32
0 0
Uz jsem to psal loni na foru. Podle tvrzeni mistnich starosta jeste ve stredu pred soutezi nevedel, jestli se neco jede, tak ve ctvrtek vecer narychlo organizovali patecni chlastacku. Zruseni domaci souteze me mrzi, ale asi je fakt lepsi pauza, nez nastvat dosud vstricny obyvatelstvo a prijit o RZ naDobro.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!