Rally dětem – přijďte s dětmi do servisu SVK Rally Příbram

Vančík motorsport a MOL Česká republika zvou děti na návštěvu SVK Rally Příbram.

Řada z nás má ve své paměti na vzpomínku na své první setkání s rally. Řvoucí auta projíždějící pro nás nepředstavitelnou rychlostí po cestách, po kterých jsme jezdili autobusem do školy. Závodníci, kteří v helmách připomínali starověké rytíře. Vůně spáleného benzínu. To všechno se nám honilo hlavou, když jsme večer usínali a snili o tom, že jednou budeme také součástí tohoto světa. Rally se mění, ale děti ne. I dnes, tak jako my před časem, chodí na rally a do servisů, kde s vykulenýma očima vnímají úžasnou atmosféru rallyového dobrodružství.

Vančík motorsport se svým partnerem MOL Česká republika chtějí dětem nabídnout možnost prohlédnout si zblízka zákulisí soutěžního týmu. Pořádají proto v sobotu 13. října pro děti ve věku cca 6-14 let komentované návštěvy v servisní zóně 39. SVK Rally Příbram na letišti Dlouhá Lhota.

Využijeme relativního klidu v servisu, kdy budou vozy na trati a v přibližně hodinové exkurzi předvedeme dětem naše zázemí. Seznámíme děti s tím, co rally obnáší, s jakými vozy se jezdí, kolik a jaké práce se na vozech v servisu dělá, jak se stane člověk závodníkem a spoustu dalších věcí kolem rally. Provedeme je servisním zázemím, ukážeme jim, jaké se používá nářadí a seznámíme je i s netechnickým zázemím týmu. Kromě toho si budou moci popovídat s dětskými závodníky na motokárách i si například vyzkoušet, jak se sedí v závodní motokáře a vyfotit se. Přichystán bude malý kvíz a drobné upomínkové předměty. Exkurzí děti provede bývalá úspěšná rally pilotka a vícenásobná držitelka ocenění Zlatý volant Kateřina Trojanová.

Jednotlivé exkurze budou začínat v sobotu 13. října v 8:30; 9:40; 13:00 a 14:15 hodin, proběhnou tedy v době, kdy budou soutěžní vozy na trati a zóna bude klidnější. Návštěvu exkurze je možné zkombinovat s návštěvou rychlostních zkoušek nebo pohledem na „ostrý servis“, který začíná Dlouhé Lhotě v 11:25 ať už před nebo po exkurzi. To umožňuje rodičům připravit dětem program na celé dopoledne či odpoledne.

V rámci každé exkurze počítáme s cca 13 dětmi. Protože je zázemí teamu stísněné, zůstanou rodiče za hranicí zázemí týmu, ale s dětmi od ní nebudeme dále než 2-3 metry. Registrovat se můžete na adrese rallydetem@seznam.cz s uvedením času, na který chcete dítě zaregistrovat, jeho jména a věku. Pokud by byl termín již obsazen, pošleme obratem informaci o obsazení zvoleného termínu případně připojíme informaci, ve kterém termínu jsou ještě volná místa. Uzávěrka přihlášek bude ve čtvrtek 11. října ve 21 hodin. Zaregistrovaným účastníkům pošleme po uzávěrce e-mail s detailnějšími pokyny. Zveme všechny do zázemí našeho teamu a doufáme, že se akce bude líbit dětem i rodičům.

Komentářů celkem: 1
9. 10. 2018 19:04
0 0
bomba bombice smajlík fakt super nápad, škoda jen, že neplním věkovej limit, rád bych si poslechl Kaččín výklad smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!