30. 10. 2018 07:19 − 2774× − 0

Rusové se dočkali osminásobného mistra

Závěrečné sedmé dějství ruského šampionátu na Kavkaze rozhodlo o novém držiteli tamní mistrovské koruny.

Předposlední soutěž před měsícem ovládnul pilot Mitsubishi Lancer EVO IX Denis Rostilov a dotáhnul se jedenáct bodů za vedoucího Sergeye Uspenského za volantem Subaru WRX STi. Právě tito dva jezdci si to v závěrečné rally měli rozdat o titul. Třetí Ilya Lotvinov už zaostával o více bodů a v letošní sezóně se tak musel spokojit s menším úspěchem v podobě vítězství na tratích Rally Belye Nochi, které zaznamenal za volantem staršího Mitsubishi Lancer EVO VIII. Nejmodernější speciál na start Rally Predgoriya Kavkaza dovezl Igor Bulantsev. Ford Fiesta R5 zapůjčený v Lotyšsku působil v záplavě postarších produkčních vozů jako exot. Celkem se diváci mohli těšit na start pětačtyřiceti posádek.

Bulantsev se sice vyzbrojil moderní technikou, ale ani ta mu na boj o absolutní čelo nestačila. První etapu zakončil jako čtvrtý nejrychlejší. Zpětně ale může pilot Fordu první etapu hodnotit jako tu úspěšnější. V neděli totiž podlehnul dvěma jezdcům s produkčními Lancery, Kazakovovi a Suchovienkovi, a propadnul se až na konečnou šestou příčku. Další jezdec Mitsubishi Oleg Toporov v neděli už jen udržoval své třetí místo. Nejrychlejší tempo hned na začátku nasadili ti, od kterých se to očekávalo nejvíce. A sice aspiranti na titul. Uspenskiy sice musel v první etapě čistit trať, ale to jej moc nezpomalovalo a na konci dne se radoval z půlminutového náskoku. Rostilov se nenacházel ve zrovna nejjednodušší situaci. Pokud chtěl pomýšlet na titul, musel se v neděli dostat před jezdce Subaru. Ani to by ale samo o sobě nestačilo, když musel doufat v Uspenského smůlu a propad pořadím. Rostilov se svému soupeři sice dokázal v neděli přiblížit, ale to bylo maximum. Uspenskiy si vítězství, své třetí v sezóně pohlídal a poosmé v kariéře se stal ruským šampionem.

Konečný stav šampionátu: 1. Uspienskiy 220, 2. Rostilov 204, 3. Lotvinov 148, 4. Kazakov 122, 5. Osipov 118, 6. Voronov 115

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!