Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 10. 2018 09:00 − 2845× − 4

T. Neuville: Bude to boj do posledních metrů

Pilot Hyundai Thierry Neuville očekává, že o jezdeckém titulu bude rozhodnuto až v Austrálii.

Ještě dva podniky MS zpět to vypadalo, že Thierry Neuville je na jasné cestě za ziskem svého prvního jezdeckého titulu, avšak v Turecku dokončil na 16. příčce a následně ve Walesu pak bral 5. příčku. Vedení v šampionátu mu však zatím zůstalo, avšak na druhého Sébastiena Ogiera má už jen hubený náskok 7 bodů, kvůli odstoupení ve Walesu je v bezpečnějším odstupu Ott Tänak, který s mankem 21 bodů drží třetí příčku. Po několika letech tady máme opět těsný závěr sezóny, kdy bude rozhodovat každá chyba, každá vteřina a lze předpokládat, že jasno bude teprve až v cíli Australské rally. To ostatně očekává i Thierry Neuville, podle něž nic není zdaleka rozhodnuto.

"Šampionát není vůbec rozhodnutý. Bude to boj až do konce sezóny. Z našeho pohledu nebyl Wales povedený, sobotní chyba nás stála šance na stupně vítězů," vrací se belgický jezdec k druhé etapě, kde na necelou minutu sklouzl do příkopu a ven se dostal s pomocí diváků. "V neděli se nám pak podařilo dostat o několik příček výše a nyní se z toho musíme zbrchat a porvat se o výhry v Katalánsku a Austrálii. Je jasné, že bych měl raději větší náskok, než nyní mám, ale nemůžu pitvat to, co se stalo v minulých soutěžích. Je třeba se dívat kupředu." říká odhodlaně Thierry Neuville.

Jak dodává šéf Hyundai motorsportu Michel Nandan, ač se i20 WRC v průběhu rally lepšily, nebyly na welšských cestách úplně špičkové, což mohlo výkony posádek taktéž ovlivnit: "Přijeli jsme do Walesu a doufali v boj o pódium, ale nepovedlo se. Nepodařilo se nám auta optimálně nastavit. V pátek odpoledne jsme udělali nějaké změny k lepšímu a v sobotu to už bylo lepší, ale po Thierryho chybě jsme byli pódiu příliš vzdáleni. Musíme výsledek přijmout, poučit se a jít dál. Ve značkách jsme zaostali a nyní nám zbývají dvě soutěže, abychom výsledek zvrátili. Bude to těžký boj, ale musíme do toho dát vše," dodává šéf Hyundai motorsportu k tomu, že až do konce se bude bojovat i ve značkách.

Komentářů celkem: 4
10. 10. 2018 09:581
0 0
Vzhledem k tomu, že za 2 soutěže se dá bez ohledu na výsledky ostatních konkurentů smáznout 16 bodů (rozdíl 7 bodů mezi 1. a 2. místem + jeden bod z PS), tak si myslím, že jsou reálně ve hře pořád všichni tři kandidáti smajlík
10. 10. 2018 11:342
0 0
Hodně bude rozhodovat i pozice na trati a čištění první den, které Thierrymu do karet moc nehraje.
11. 10. 2018 00:483
0 0
Zbrchat? No sorY no smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
11. 10. 2018 09:544
0 0
co se ti nelíbí?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!