Rallye Tišnov očima Pepy Semeráda

Pepovi Semerádovi s Bohoušem Ceplechou sice v Tišnově nepřálo soutěžácké štěstíčko, ale velkou hlavu si z toho nedělají a nesmutní.

Pepovi Semerádovi s Bohoušem Ceplechou sice v Tišnově nepřálo soutěžácké štěstíčko, ale velkou hlavu si z toho nedělají a nesmutní. Jak se pro ně vyvíjela tišnovská soutěž a co bylo příčinou jejich odstoupení, si můžete přečíst tak, jak to popisuje přímo Pepa Semerád. Za sebe Vám mohu slíbit, že během pár dní připravím on-board videa z jejich vozu, na kterých je vidět například havarované Flídrovo WRC.


Pořadatelé jednotlivých soutěží letošního ročníku sprintrally zřejmě konečně začali soupeřit o nejlepší tratě, protože jsme i na třetím podniku závodili na pěkné a technické trati.

Naše EVO IX neprošlo od posledního závodu žádnou změnou, pouze jsme vyměnili uložení LZ kola (náboj, ložiska), které jsme poškodili minule o obrubníček. Nově homologované velké brzdy ještě nemáme.

Závod se pro nás vyvíjel slibně od začátku, třídu PV jsme vedli od první RZ a v absolutním jsme se pohybovali také celkem vepředu. Startující vozy WRC nás nechávaly v klidu a my jsme sledovali spíš ze zvědavosti, jak si s nimi stojíme. Leoš Flídr jel asi moc pěkně, protože nás celkem neřešil a ostatní WRCa jsme potrápili, což nám dělalo radost. Sympaťák Flídr na šesté udělal bohužel chybičku a skončil na zádech. Naštěstí se jim nic nestalo, ale my tím přešli z druhé pozice do vedení i v abslutní klasifikaci.

Před RZ 7 jsme obuli opět suché gumy, vpředu tvrdé, vzadu středně tvrdé a až do startu Petáka jsme věřili, že pršet nebude. Pršelo, a hodně….

My, stejně jako Trněný, Jandík a Volf jeli tedy na suchých a naše bezpečné vedení se o dost zmenšilo. Maďar Szabó obul mokré a stáhl nás asi na 12 sekund rozdílu. Na další RZ už bylo sucho a tak jsme si z toho hlavu nedělali. Mezi časovkou a startem nám však umřelo turbo a my byli bez tlaku a tím i výkonu motoru. Poslední 2 zkoušky už to sice nebylo o závodech, ale my po loňských zkušenostech, kdy nám na konci sezóny chyběl jeden bod k titulu, jsme chtěli zkusit dojet "na bodech". To se podařilo a jsme za ně rádi.

Děkujeme pořadatelům za pěknou soutěž i rodinný přístup, jen škoda toho turba…, asi nám nebylo přáno. Příště se to snad podaří.

Doufám, že bude diváků ještě více než tady v Tišnově.

Tak ahoj v Pačejově.

Pepa Semerád

www.semerad-rally.cz

Komentářů celkem: 9
23. 5. 2006 09:311
0 0
Kluci, příště to bude lepší, uvidíte. GO Semiš GO !!!
Ta poslední fotka je z volného průjezdu po Flídrově havárii. Je vidět, že Pepa tahá za kukavici a dělá tak radost divákům, i když se nezávodí smajlík))
23. 5. 2006 10:112
0 0
On za ní snad někdy netahá? smajlík
23. 5. 2006 10:413
0 0
Jojo, posledni prujezd na blinkry televiznim vracakem byl jeden z nejlepsich na posledni RZ.
Anonym IP:87.197.215.17
23. 5. 2006 10:444
0 0
Dosť skoro odišlo turbo! Je to nové auto.
23. 5. 2006 16:495
0 0
Jo, Pepa je borec. Tak jak umi auto vodit on, to se u nas moc nevidi... Tak pro priste vic stesti, tohle se obcas stava, i novym autum... ;)
23. 5. 2006 20:246
0 0
To je frajer!
Anonym IP:84.242.94.120
23. 5. 2006 21:307
0 0
Nic proti, ale vím, že u čistého auta turbo jen tak neodejde, zejména ne nové. Semerád je na sprintech rychlej, ale sportovního ducha trochu postrádá...
Anonym IP:84.42.150.221
23. 5. 2006 21:418
0 0
Proč by měl Semerád postrádat sportovního ducha? Zrovna u něj jsem si jistej, že má auto čistý. Kdo ho zná, tak ví, že Pepíno takovýhle věci vůbec neřeší. Podle tebe všem co odejdou Turba, maj černý auta? Prober se, chytrolíne. Pepa je borec, jakej tady už dlouho chyběl, jeho styl jízdy je super. V servisu se chová jako kamarád a neváha s pomocí jinejm. Jeho přístup k fanouškům je taky příkladnej.
23. 5. 2006 22:029
0 0
Přesně tak, Pepa je poslední, od koho bych čekal nějaké černoty. Ač má v současnosti nejlepší techniku a očekávají se od něj výsledky, tak jezdí hlavně pro radost. A ta je z jeho jizdy videt.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!