15. 10. 2018 16:25 − 2655× − 2

Velmi pálivý maďarský guláš

Závěr maďarského mistrovství bude pořádně ostrý, podobnost s typickým tamním jídlem není náhodná.

I souboj o titul totiž obsahuje velkou spoustu hodně zajímavých ingrediencí, v tomto případě bojujících posádek. O víkendu se v horách nedaleko města Pécs odehrálo předposlední dějství, do kterého jako lídr vstoupil Frigyes Turán. Ten letos vyhrál jedinou soutěž, za volantem Hyundaie i20 R5, ale pravidelně sbírá body. Na startu Mecsek Rallye se objevil se strojem, s jakým sezónu rozjel, s Fordem Fiesta R5. Stejnou techniku celý rok pilotuje András Hadik, jenž vyhrál první dvě soutěže. Poslední dobou se mu už tolik nedaří a po předcházejícím podniku v Ózdu se propadnul až na čtvrté místo. Vítězstvím a druhým místem se totiž vpřed posunuli dva piloti škodovek. Ferenc Vincze se svou Fabií R5 vyhrál už druhou letošní rally a udržel si ambice na zisk titulu. O něco hůře na tom je Miklós Kazár, ale i on šel do předposledního podniku s cílem udržet si šanci na mistrovský trůn.

Rychle vstoupil do Mecsek Rallye Ádám Velenczei, který podruhé v řadě osedlal Škodu Fabia R5. Ve vítězné první zkoušce byl rychlý, v druhé pak až příliš rychlý a poslal škodovku do lesa. Následně vedoucí příčku převzal Hadik, který si ve zbylých zkouškách úvodní etapy vyměňoval nejrychlejší časy se značkovým kolegou Turánem. Ten se dokonce stal po RZ 7 vedoucím mužem soutěže. Dramatický duel o vítězství na Mecsek Rallye pokračoval až do závěru sobotní zkoušky, po jejímž projetí se do vedení vrátil Hadik. Piloti škodovek, kteří ovládli přecházející soutěž, tentokrát tahali za kratší konec. Vincze v sobotu z tohoto značkového duelu vyšel jako vítěz s takřka půlminutovým náskokem na Kazára. Podobně velký časový úsek jej však dělil od vedoucího dua za volanty Fiest R5. Ve druhé etapě už se Vinczemu dařilo daleko lépe a dokonce se stal jejím vítězem. V celkových výsledcích mu to ale nic nepřineslo, v cíli se musel smířit se třetím místem. Hadik s Turánem si i v neděli třikrát vyměnili nejrychlejší časy, ve vedení však zůstával pevně první jmenovaný. Turán za ním před poslední zkouškou zaostával o rovných deset vteřin. O přesně takový čas však Hadik přišel vinou penalizace. Boj o vítězství nemohl zůstat otevřenější. Turán ale v poslední zkoušce lehce vycestoval mimo trať a tentokrát se musel smířit s druhým místem. Hadik vyhrál svou už třetí letošní rally a boj o titul zůstává nadále více než zajímavý.

Komentářů celkem: 2
Raf
16. 10. 2018 08:19
0 0
Jak najít na results body v maďarském šampionátu? Diky
16. 10. 2018 09:03
0 0
Ve vysledcich souteze je ve tretim chlivku shora seznam sampionatu, ve kterejch se ta soutez jede, tam si klikni na pozadovanej a pak mas body uplne dole. Nebo Sezona->HUN->sampionat.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!