Václava Pecha čeká těžký Krumlov

Na plzeňskou posádku Václav Pech jun. – Petr Uhel čeká start na dalším domácím podniku – Rallye Český Krumlov.

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 23.5.2006

Na plzeňskou posádku Václav Pech jun. – Petr Uhel čeká start na dalším domácím podniku, kterým bude následující víkend jihočeská Rallye Český Krumlov. Po předchozí vyhrané soutěži se budou snažit opět získat co největší počet bodů a posunout se tabulkou mistrovství blíže obhajobě titulu.

„Jezdím do Českého Krumlova rád a troufám si říci, že zdejší soutěž patří mezi nejkrásnější a současně i nejtěžší rallye u nás doma. Tato soutěž se tradičně jezdí v květnu a tak trať, která vede v nádherné krajině navíc lemuje čerstvě rozkvetlá příroda, což dodává soutěži na jakési zvláštní noblesnosti. Pořadatelé využívají místních úzkých komunikací, které mají často kvalitní asfaltový povrch, a tak se závodí po opravdu úzkých cestách, ale přitom se nejede nijak pomalu. Podle dostupných informací o skladbě letošní trati se mi zdá, že pořadatelé pro tento ročník připravili snad nejtěžší variantu své rallye v historii. Jede se sice menší počet rychlostních zkoušek, ale zato jsou delší a poskládané z těch nejobtížnějších úseků z minulosti soutěže. Myslím, že to bude pro všechny posádky tak trochu nové rallye a moc se v tomto okamžiku na start těším,“ říká o krumlovské soutěži Václav Pech jun.

Ten se bude přesunovat se spolujezdce Petrem Uhlem do místa konání soutěže během středy, kdy začínají seznamovací jízdy. „Pořadatelé letos vyhradili pro seznamování s tratí jen dva dny a to ještě mají posádky pouze vyhrazené časy k najíždění RZ. Krumlovská soutěž je velmi těžká a vyžaduje opravdu pečlivou přípravu při tvorbě rozpisu. Každá sebemenší chybička se může opravdu nepěkně vymstít. Doufám, že stihneme všechny tři povolené průjezdy a nebudeme muset v časové tísni některý poslední průjezd rychlostní zkouškou v seznamovacích jízdách vynechat,“ říká Václav Pech jun. a ještě dodává: „Tradičně bývá obtížnost krumlovské soutěže násobena nestálým májovým počasím. Stává se zde poměrně pravidelně, že během soutěže přijde bouřka se silným deštěm a navíc v tomto terénu, kde je řada velkých kopců, zatímco na jedné straně kopce svítí krásně sluníčko, na druhé leje jako z konve. Také proto jsou zde oficiálně povoleni traťoví špióni jednotlivých posádek, kteří zjišťuji těsně před průjezdem prvních posádek aktuální podmínky na trati. I my určitě této možnosti využijeme.“

Soutěžní automobil Mitsubishi, Pechova letošní nová zbraň v boji o titul, prošel pečlivou přípravou. Mechanici z Charouz Racing system, kteří auto na soutěže připravují, rozebrali soutěžák do posledního šroubku a provedli podrobnou kontrolu opotřebení jednotlivých částí po vyhrané soutěži v Púchově.

Soutěž startuje v pátek 26.5.2006 v 17:00 z Českého Krumlova a během večera absolvují posádky úvodní sadu čtyř rychlostních zkoušek. V sobotu pak na ně čeká další 8 RZ, vítěz bude zpět v Krumlově v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne.

Komentářů celkem: 2
23. 5. 2006 18:191
0 0
Tak Ášíne hodně štěstíčka a nezapoměn doma cihlu na plyn!!!
Anonym IP:81.90.162.20
24. 5. 2006 09:222
0 0
Tak Ašíne,držíme na Krumlově palce!!!Zdraví tě jižní čechy.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!